‘Tape’ defterleri Meclis’i karıştırdı

17 Aralık bilgilerinin yer aldığı kağıtlardan not defteri bastırılması, tartışma konusu oldu. Bilgilerin gizli olmadığı ancak olayla ilgili inceleme başlatıldığı belirtildi.

‘Tape’ defterleri Meclis’i karıştırdı

TBMM Genel Sekreterliği’nin, 17 Aralık soruşturmasına yönelik bilgilerin yer aldığı kağıtlardan not defteri bastırması tartışmaları beraberinde getirdi. Yapılan açıklamada, bilgilerin gizli olmadığı ancak olayla ilgili inceleme başlatıldığı kaydedildi. CHP’li Levent Gök ise söz konusu not defterlerini Meclis kürsüsünden gösterdi.

Meclis’te 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk iddialarını araştırmak üzere kurulan soruşturma komisyonunun raporu, Genel Kurul’daki oylamanın ardından yeniden gündeme geldi. Nedeni ise 17-25 Aralık sürecine ait tapelerin ve 4 eski bakanla ilgili komisyon raporunun yer aldığı kağıtların tasarruf amacıyla yeniden kullanılması.

TASARRUF AMACIYLA

TBMM Genel Sekreterliği tarafından bastırılan ve üzerlerinde ‘Çevre Dostu’ yazılı küçük not defterleri, iktidar ve muhalefet kulisi başta olmak üzere Meclis’te birçok yere dağıtıldı. Defterlerde, tasarrufun önemine ilişkin uyarı yazılarına yer verilirken, “geri dönüşümün teşvik edilmesi, kâğıtların geri dönüşüm kutularına atılması, gereksiz yanan lambaların söndürülmesi, diş fırçalarken, banyo yaparken suyun boşa akıtılmaması, enerji tasarruflu ürünler kullanılması ve elektrikli cihazların fişlerinin çekilerek kapatılması” gibi öneriler de sıralandı.

TBMM: GİZLİ DEĞİL

Ancak bu önerilerin yanı sıra not defterlerinde; eski bakanlar Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar, Egemen Bağış ve Muammer Güler’le ilgili soruşturma komisyonu tarafından hazırlanan raporun da yer aldığı görüldü. Raporda Erdoğan Bayraktar ve Zafer Çağlayan’ın telefon görüşmelerine ilişkin tapelerin de olduğu öğrenildi. Tapelerin, ses kayıtlarıyla uyumluğu olduğuna dair rapor da not defterlerinde yer aldı. Konuyla ilgili TBMM’den dün bir açıklama geldi. Meclis Başkanlığı İdari Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada not defterlerinde yer alan söz konusu dökümanların gizli olmadığı kaydedildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili bazı tapelerin Meclis’te bloknot haline getirilmesi konusunda, ‘TBMM Başkanlığı’nın inceleme başlattığını’ söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X