Taraftar burada takım nerede!

Bursaspor’un 2-0 mağlup olduğu Akhisar mücadelesini 20 bin 564 kişi izledi. Diğer 8 karşılaşmada tribünler boş kalırken, Avrupa yarışının içinde olan Başakşehir ve Kasımpaşa maçlarındaki rakam ise oldukça dikkat çekiciydi.

Taraftar burada takım nerede!

Spor Toto Süper Lig’de 29.hafta tamamlanırken, sahasında AKhisar Belediyespor’a 2-0 mağlup olan Bursaspor, 10.sıraya gerileyip Avrupa ümitlerini mucizelere bıraktı. 20 bin 564 biletli taraftarının önünde oynadığı karşılaşmada hiçbir varlık gösteremeyen, pozisyona giremeyen ve sevenlerine kahreden Timsah, ligde şuan hedefsiz bir konumda bulunuyor. Bursaspor mutlak kazanması gereken maçtan puansız ayrılırken, haftanın taraftar rekoru ise Timsah Arena yaşandı. 

RAKAMLAR ORTADA

Yeşil beyazlı kulübün yeni yuvası belki bu karşılaşmada da yine tamamen dolmadı fakat 29.haftada en çok izlenen karşılaşma Bursaspor-Akhisar Belediyespor mücadelesi oldu. Süper Lig’de diğer oynanan 8 karşılaşmada ise tribünler birkaçı hariç boş kaldı. Fenerbahçe-Mersin İdmanyurdu maçını 19 bin 561 kişi izlerken, Antalyaspor-Galatasaray randevusunda ise 15 bin 298 taraftar vardı. Sivas-Beşiktaş maçında ise taraftar sayısı 10 bin 172’de kaldı.

AYNI ORANTIDA DEĞİL

Avrupa için yarışan Başakşehir ve Kasımpaşaspor maçlarındaki rakamlar ise oldukça dikkat çekti. 4-1’lik Başakşehir-Gaziantepspor randevusunu sadece 897 kişi takip ederken, Kasımpaşaspor-Kayserispor randevusunda ise rakam bin 69’du. Süper Lig’deki birçok takım taraftar yönünden büyük sıkıntı yaşarken, Bursasporlu futbolcular şuan adeta bunun kıymetini bilmiyor. Tribünler doluyor, destek artıyor fakat sahadaki futbol aynı orantıda gitmiyor. 

29 HAFTA TARAFTAR RAPORU

 

Bursaspor-Akhisar: 20 bin 664

Fenerbahçe-Mersin: 19 bin 561

Antalya-G.Saray: 15 bin 298

Sivasspor-Beşiktaş: 10 172

Eskişehir-Konyaspor: 9 bin 364

G.Birliği-Trabzonspor: 2 bin 468

Rizespor-Osmanlıspor: 2 bin 71

Kasımpaşaspor-Kayseri: 1069

Başakşehir-G.Antep: 897

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X