Taraftarlar anı olarak koltukları yanlarında götürdü

Bursaspor, Atatürk Stadı’ndaki son maçında Mersin İdmanyurdu’nu 2-1’lik skorla kazanırken yeşil-beyazlı taraftarlar anı olarak tribün koltuklarını söküp yanlarında götürdü.

Taraftarlar anı olarak koltukları yanlarında götürdü

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte tribünlerde büyük bir sevinç yaşayan taraftarlar, futbolcuları yanlarına çağırarak alkışladı. Kaptan Serdar Aziz’e saha ortasında “üçlü” diye tabir edilen tezahüratı yaptıran taraftarlar, stadı terk ederken söktükleri koltukları yanlarında götürdü.

Bazı taraftarlar uzun süre tribünlerden ayrılmayarak, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

MAÇLAR YENİ STATTA

Bursaspor, ligin 2. yarısındaki Trabzonspor karşılaşmasıyla birlikte maçlarını geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı taraftarın “Timsah Arena” olarak adlandırdığı Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda oynayacak.

ATATÜRK STADYUMU’NUN TARİHİ 

Atatürk Stadyumu Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinin Altıparmak semtinin batısında, Kültürpark’ın doğusunda yer alıyor. 1926 yılına kadar Bursa’daki spor müsabakaları ve futbol maçları Atıcılar’da yapılırdı. Atatürk’ün 20 Mayıs-14 Haziran 1926 tarihleri arasında Bursa’ya yaptığı gezi sırasında, Kolordu Komutanı Ali Hikmet Ayerdem Paşa ile dönemin valisi Kemal Gedeleç Bey spor tesisi için yardım istediler. Atatürk, bizzat 1000 lira katkıda bulunarak stadyum yapılmasını istedi.

Kolordu Komutanı Ali Hikmet Paşa, günümüzdeki stadyumun bulunduğu yerde “Beylik Bahçe” adıyla anılan dutluğu düzelterek Bursa’nın ilk spor tesisinin temelini attı. Bir süre sonra Vali Fatin Güvendiren Bey, 2000 lira daha sağladı ve günümüzdeki kuzey-güney yönündeki sahanın ve stadyumun yapımını başlattı. Tesis 1930 yılında açıldı. 1934 Bursa Yıllığı’nda göre stadyum 2 hektarlık alan kaplıyor ve 300 kişilik bir de betonarme tribünü bulunuyordu. 

1938’de bu alanın biraz daha güneyinde doğu-batı yönünde yeni bir stadyum yapımına girişildi. Futbol sahasının doğu-batı yönü ile ekonomik olanaksızlıklar bu projenin gerçekleşmesini önledi. 

1945’te Haşim İşçan’ın Bursa Valisi olmasıyla Atatürk Stadı son şeklini alacak şekilde yapılmaya başlandı. Sadece kapalı tribün ve dış duvarlardan oluşan bu yeni stat 1948’de tamamlandı. Ardından kapalı tribünün karşısına bir açık tribün yapıldı. Daha sonra Altıparmak yönündeki kale arkası tribünü de inşa edildi. En son 1970’de Merinos Fabrikası yönündeki kale arkası tribünü de inşa edilince Bursa Atatürk Stadyumu, bugünkü durumuyla ortaya çıkmış oldu. Eylül 1948’de Akınspor-Acar İdmanyurdu maçıyla açılan Atatürk Stadı’ndaki bu ilk karşılaşmayı Akınspor 2-1 kazandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X