‘Tarih dersini yerinde işleyin’

Tarih, coğrafya ve sosyal bilgiler öğretmenleriyle bir araya gelen İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ilçenin adeta açık hava laboratuvarı olduğunu belirterek, derslerin sınıfta değil tarihi eserlerin yanında yapılması gerektiğini ifade etti.

‘Tarih dersini yerinde işleyin’

HAYRİ ŞEN

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, ilçedeki okullarda görev yapan öğretmenlerle gerçekleştirdiği toplantılar kapsamında bu kez tarih, coğrafya ve sosyal bilgiler öğretmenleriyle buluştu. Toplantıda, değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu. Kaymakam Pehlivan, “Okullarımızda öğrencilerimize erken yaşlarından itibaren tarih ve coğrafya bilgi ve bilincini vermemiz gerekir. Bugünü ve yarınları en iyi şekilde değerlendirmek için geçmişin bilgi ve tecrübesine çok ihtiyacımız var. Bu bağlamda çocuklarımız hem kendi tarihimizi, hem de dünya tarihini iyi bir şekilde öğrenmelidir. Bu konuda öğretmenlerimizin rehberliği çok önemli” dedi.

AÇIK HAVA LABORATUVARI

İznik ilçemiz hem tarih hem de coğrafya açısından adeta bir açık hava laboratuvarı niteliğindedir. Bu avantajı en iyi şekilde değerlendirelim, böylesi kadim bir şehri önce kendimiz iyi bir şekilde keşfedelim, tanıyalım, öğrenelim ki, öğrencilerimize de en iyi şekilde tanıtıp öğretebilelim. Bu bağlamda tarih derslerimizi sadece sınıfta değil, sahip olduğumuz tarihi eserlerin yanında, içinde, aynı şekilde coğrafya derslerini doğal ortamlarda yapalım. Öğrencilerimiz, medeniyetler diyarı UNESCO Dünya Mirası adayı İznik’i tanıyarak, özümseyerek ve öğrendiklerini yansıtabilecek bir öz güvenle yetişirse, ilçeyle ilgili olarak üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları daha bilinçli bir şekilde yerine getirecektir. Bu konuda bütün öğretmenlerimizden özveri ve duyarlılık bekliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X