Tarih onu yazacak

Pablo Martin Batalla, yeşil beyazlı kulübün tarihinde en çok forma giyen yabancı oyuncusu olmaya hazırlanıyor.

Tarih onu yazacak

Bursaspor’un Arjantinli yıldızı Batalla, yarınki Gaziantepspor maçında forma giymesi halinde yeşil-beyazlı kulübün tarihinde en çok forma giyen yabancı oyuncu unvanına ortak olacak. 1992-1993 sezonunda yeşil beyazlı takıma transfer olan Bulgar kaleci Ivko Gançev, 1998-1999 sezonuna kadar 175 lig, 11 Türkiye Kupası ve 6 İntertoto Kupası olmak üzere toplamda 192 resmi maça çıkmıştı. Timsah’ın tarihindeki en çok forma giyen yabancı oyuncu unvanını elinde bulunduran Gançev’in bu başarısına Batalla da ulaşacak. 

191 MAÇTA OYNADI

2009-2010 sezonunda transfer olan Arjantinli yıldız Batalla ise 161 lig, 16 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa, 3 Şampiyonlar Ligi ve 10 UEFA Avrupa Ligi maçı olmak üzere toplamda 191 maçta görev yaptı. Yıldız isim, 7. haftada Timsah Arena’da oynanacak Osmanlıspor maçında görev alması halinde ise bu unvanın tek sahibi olacak. Bursaspor tarihinin en çok gol atan yabancı oyuncusu unvanını da elinde bulunduran Batalla ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde yeşil-beyazlı takımın ilk golünü atan isim olmayı da başarmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X