‘Tarih şartı tüketiciyi korumak için’

Yumurta üreticilere gerekli önlemleri alınmaları için tanınan bir yıllık sürenin dolduğunu belirten Bakan Çelik, tüketici sağlığını korumaya dönük kurallara uyulması gerektiğini kaydetti.

‘Tarih şartı tüketiciyi korumak için’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yumurtanın üzerine üretim tarihinin yazılmasının tüketiciyi korumaya yönelik olduğunu söyledi. 

Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerine yaptığı çağrı üzerine, kendisini arayanlarla telefonla görüştü. Çelik, bir saati aşkın bir sürede 45 kişinin sorunlarını dinledi. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, yumurtadaki ‘tarih’ tartışmaları ile ilgili olarak, söz konusu düzenlemenin 2014 yılının aralık ayında hayata geçtiğini anımsattı. Üreticilere gerekli önlemleri alınmaları için bir yıl süre tanındığını ve önceki gün itibarıyla bu sürenin dolduğunu kaydeden Çelik, ”Tebliğin amacı tüketicinin sağlığını korumak” dedi.

KÜÇÜK İŞLETMELER KORUNACAK

Küçük üreticiler için 12 Eylül 2015’te yayınlanan bir yönetmelikle ‘En fazla 250 kanatlıya sahip olan işletmelerin tarih yazma zorunluluğu olmayacak’ şeklinde bir düzenleme yapıldığını hatırlatan Bakan Çelik, şöyle devam etti: ”Amaç onların da gelecekte bu sürece adapte olmalarını sağlamak ama belli bir büyüklükteki işletmelerin artık bu sürece geçmesi gerekiyor. Küçük işletmecileri korumaya dönük böyle bir adım atmış bulunuyor. Yakın bir süreçte tüketici sağlığını korumaya dönük bu ve benzer kurallara bütün üreticilerin uyması gerekiyor.”

HAYVANLAR 20 GÜNDE SAYILACAK

Bakan Çelik, şap hastalığından dolayı et fiyatlarının artıp atmayacağına ilişkin bir soru üzerine, ”Henüz çocuk doğmamış. Şimdi bunu konuşarak piyasada gereksiz bir algı oluşturmayı doğru bulmuyorum. Böyle bir sorun söz konusu değil. Gerek hayvan sayısı, gerek geneli itibarıyla hayvan sağlığı açısından bir sorun yok, karantina bölgeleri de belli. Orada da bütün teşkilatımız çok yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Şu anda etle ilgili bahsettiğiniz sıkıntı söz konusu değil” dedi. Çelik, Türkiye genelinde hayvan sayımının 15-20 gün içerisinde hızlı bir şekilde gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

BU FOTOĞRAF ÇOCUKLUĞUMU HATIRLATTI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Anadolu Ajansı’nın yılın fotoğrafları oylamasına katıldı. Yaşam kategorisinde Semih Yüksel’in ‘Karlar İçinde’ başlıklı fotoğraflarına oy verdi. Bu fotoğrafın kendi çocukluğunu hatırlattığını ifade eden Çelik, ‘Babam da gurbetten dönünce bu şekilde 6 saatlik bir yol yürümüştü. Çok bekledik ‘Acaba çığ olacak mı, olmayacak mı, ulaşabilecek mi, ulaşamayacak mı’ diye. Hemen gözümde canlandı, gurbetten dönüş’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X