Tarih yeniden ayağa kalkıyor

İnegöl’de yaklaşık 2 buçuk yıl önce büyük zarar gören ilçenin tarihi değerlerinden Beylik Han, restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kalkıyor.

Tarih yeniden ayağa kalkıyor

SADULLAH ORGAN

 

İnegöl’de 2013 yılında çıkan yangında büyük zarar gören Beylik Han’ın tarihi dokusu ile yeniden ayağa kalkması için restorasyon çalışmaları sürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan tarihi Beylik Han’ın duvarları yükselmeye başladı. 

Güvenlik şeritlerinin kapattığı alanda yükselen han duvarları gün yüzüne çıktı. Dört tarafı da tamamlanan han duvarları görünüşüyle tarihi dokusunu koruyor. Duvarları tamamlanan Han’ın yakın zamanda çatısının monteleme işlemleri yapılacağı bildirildi.

ANITSAL YAPI

Büyükşehir’in tarihi ve kültürel değerlere yönelik çalışmalarından biri olan Beylik Han İshakpaşa Külliyesi’nin yanında, çarşının merkezindeydi. Yapılan çalışmalarla ahşap bir çatı ile birlikte İnegöl’e yakışan anıtsal yapı ortaya çıkıyor. 

Tarihi Beylik Hanı’nın geçmişinde 40 dükkan bulunurken, han dışındaki dükkanlar ve çevre düzenlemesiyle birlikte Beylik Han, İnegöl Çarşısı’na değer katacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X