Tarihe koştular

6 ülkeden 16’sı yabancı bin 100 profesyonel atletin katıldığı yarışlarda erkeklerde Kenyalı Paul Kipkemoi Kipkorir birinci olurken, kadınlarda da altın madalyayı Etiyopyalı atlet Denbeli Chefo Shuke Correti aldı.

Tarihe koştular

RECAİ UYSAL

Osmangazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında bu yıl 11.’si düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Osmangazi Tarihi Kent Koşusu, yine nefes kesti. Saltanat Kapı’da başlayıp Fetih Kapı’da sona eren organizasyonda profesyonel sporcuların yer aldığı 15 kilometrelik yarışta birincilikleri erkeklerde Kenyalı Paul Kipkemoi Kipkorir, kadınlarda ise Etiyopyalı Denbeli Chefo Shuke Correti kazandı. Osmangazi Belediyesi tarafından organize edilen ve Tophane Meydanı’ndaki Saltanat Kapısı önünden başlayan koşunun profesyonel atletlere yönelik 15 kilometrelik bölümüne 6 ülkeden 15’i yabancı yaklaşık bin 100 sporcu, 4 kilometrelik halk koşusuna ise 3 bin 200 kişi katıldı.

BÜYÜK MÜCADELE

Sporcuların Bursa’nın tarihi mekanlarını geçerek finişe ulaşmak için verdiği mücedele büyük heyecana sahne oldu. Fetih Kapı’da sona eren organizasyonda erkeklerde Kenyalı Paul Kipkemoi Kipkorir 44 dakika 32 saniyelik derecesiyle birinci olurken, Etiyopya’dan Selamyhun Fenta Taritat 45 dakika 4 saniyelik derecesiyle ikinci, aynı ülkeden Bogale Bayisa Regassa 45 dakika 37 saniyelik derecesiyle üçüncülük kürsüsüne çıkmayı başardı.

ÖDÜL VERİLDİ

Kadınlarda ise Etiyopya’dan Denbeli Chefo Shuke 52 dakika 4 saniyelik derecesiyle ilk sırada yer alırken, yine aynı ülkeden Chaltu Negessa Chawe 52 dakika 22  saniyelik derecesiyle ikinci ve Türk sporcu Sanem Eser 53 dakika 7 saniyelik derecesiyle üçüncü olmayı başardı. Yarışlar sonunda kadın ve erkeklerde ilk 3 sırayı alan sporculara Osmangazi Belediyesi tarafından ödül verildi. Ayrıca yaş gruplarında dereceye giren sporcular da ödüllendirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X