Tarihi binanın sahibi değişti

Maliye Bakanlığı, eski Defterdarlık binasını Büyükşehir Belediyesi’ne devretmeyi kabul etti.

Tarihi binanın sahibi değişti

DERYA DEMİR

Resmi işlemlerin tamamlanarak devir işleminin gerçekleşmesinin ardından Kent Müzesi ve eski Defterdarlık binası tünelle birbirine bağlanacak. 

Eski Defterdarlık binasının Büyükşehir Belediyesi’ne devredilerek karşısında bulunan Kent Müzesi’ne dahil edilmesiyle ilgili çalışmalar son aşamaya geldi.

Binanın ilk iki katı için Anıtlar Kurulu’nda bürokratik işlemler devam ederken Maliye Bakanlığı’nın Defterdarlık binasının tamamını Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiği öğrenildi.

Kent Müzesi bünyesine katılacak olan Defterdarlık binası boşaltılırken, çalışanlar Vergi Dairesi’nin Setbaşı Şubesi’ne nakledildi. Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından iki binayı birbirine bağlayacak tünelin yapım aşamasına geçilecek. 

13 YIL SONRA MÜZENİN

Konu ile ilgili gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Defterdarlık binası ve Kent Müzesi ikiz olarak yapılmış olan binalardı. 2004 yılında Adliye binası Adalet Bakanlığı’ndan alınarak Kent Müzesi’ne dönüştürüldü.

Ancak Defterdarlık binasını bir türlü müzeye dahil edemedik. Uğraşlarımız 13 yıl sonra sonuç verdi. Bu yılın başında Maliye Bakanlığı’nı ikna etmiştik ve ilk iki katını aldık.

Ardından devam eden görüşmelerimiz sonucunda üçüncü katı da müze için aldık. Eski defterdarlık binası resmi işlemlerin sonuçlanınca tamamen Kent Müzesi’nin olacak.

Bu konuda emeği geçen Maliye Bakanımıza teşekkür ediyorum. Defterdarlık binası Büyükşehir Belediyemize hayırlı olsun” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X