Tarihi çarşı alışveriş günleriyle hareketlenecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Tarihi Çarşı’nın esnafına ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nin müjdesini verdi.

Tarihi çarşı alışveriş günleriyle hareketlenecek

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

 

Burkay, Oda’nın önceki akşam gerçekleştirilen aylık olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 700 yılı aşkın süredir faal olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin kent ekonomisinin can damarı olduğunu vurguladı. Çarşı esnafının gelişimine yönelik BTSO Akademi ve Payitaht Çarşı Projesi kapsamında eğitimler düzenlediklerini anlatan Burkay, bu eğitimlerden bine yakın esnafın faydalandığının altını çizdi. 

Burkay, kent ekonomisinin can damarlarından olan söz konusu bögeyi tekrar ayağa kaldırmak istediklerini ifade ederek, ”Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği ile birlikte çarşımıza daha fazla hareketlilik kazandırmayı istiyoruz. Çünkü artık dünya ve insanlar değişiyor. Esnafımızın çağın gerisinde kalmamalı.  Çarşıda ticaret gelişip esnaf kendine geldiğinde Bursa imajına katkı koyacak. Üç yıldır üzerinde çalıştığımız Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nin ilkini 22 Nisan – 22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X