Tarihi değiştiren gün

ABD 16 yıl önce tarihin en büyük terör saldırısına uğradı. El Kaide New York’taki ikiz kuleleri yerle bir etti. Yalaşık 3 bin kişi hayatını kaybetti.

Tarihi değiştiren gün

11 Eylül 2001’de aynı zamanda Washington’a Pentagon’a  da saldırı oldu ve tarihin akışı da değişti. Hatta Dünyanın siyasi ekseni de değişti. ABD’nin Afganistan ve Irak operasyonlarıyla başlayan kaos tüm coğrafyaya yayıldı. Dünya bugün de temelleri o dönemde atılan DEAŞ terörüyle mücadele ediyor. Saldırıların yıldönümünde her yıl olduğu gibi hayatını kaybedenler törenlerle anıldı.

 Pentagon’da ve Beyaz Saray’da anma törenleri düzenlendi. Beyaz Saray’daki törene Başkan Donald Trump ve eşi Melania da katıldı. Donald Trump ilk kez 11 Eylül anma törenlerinde Başkan olarak yer aldı. Anma töreni yerel saatle sabah 8.40’da, ilk uçağın Dünya Ticaret Merkezi’ne çarptığı saatte yapıldı. İkinci uçak da 23 dakika sonra Dünya Ticaret Merkezi’ne çarpmıştı. Trump, daha sonra Pentagon’da düzenlenen törene de katıladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X