Tarihi dostluk ticarete yansımalı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bosna Hersek ile Türkiye arasında bulunan tarihi dostluğun ticari ilişkilere daha fazla yansımasını arzu ettiklerini söyledi.

Tarihi dostluk ticarete yansımalı

Topuk, Bosna Podrinje Kantonu Belediye Başkanı Emir Okoviç ve beraberindeki heyetin BTSO’yu ziyaretinde yaptığı konuşmada, Balkanlar ile Türkiye arasında tarihten gelen dostluk bağlarının bulunduğunu kaydeden Topuk, Bursa’dan Bosna Hersek’e ihracat yapan 40’ın üzerinde firma olduğunu vurguladı. Bosna Hersek ile Bursa arasındaki ticaretin arzu ettikleri seviyeye ulaşması için gerekli gayreti göstereceklerini ifade eden Topuk, ”Şehrimiz makine, tekstil ve otomotiv gibi sektörlerde gelişmiş altyapısı ile Türkiye’de söz sahibi bir konumda” dedi. 

KÖPRÜ KURMAK İSTİYORUZ

İlk kez geldikleri Bursa’da gösterilen misafirperverlik için teşekkür eden Emir Okoviç de, dost ülkelerle işbirliği yapmanın birinci öncelikleri olduğunu vurguladı. Bosna Podrinje Kantonu’nun 10 kantondan birisi olduğunu dile getiren Okoviç, ”Bölgemiz coğrafi olarak çok önemli bir noktada. Askeri, otomotiv, tekstil ve makine olmak üzere stratejik öneme sahip 4 ayrı sanayi bölgesine sahip. Ülkemizin ihracatında söz sahibi olan bölgemiz ile Türkiye’nin ihracat üssü olan Bursa arasında ticaret köprüleri kurmak istiyoruz. Bu anlamda Bursa’nın tecrübelerinden faydalanarak iki ülke arasındaki ticareti artırmak istiyoruz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X