Tarihi eserler ayağa kalkacak

Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi’de bulunan tarihi eserleri ayağa kaldıracak.

Tarihi eserler ayağa kalkacak

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, yapılacak çalışmaların planlaması için Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile görüştü. Toplantıda Orhangazi merkezi ile dış mahallelerde yer alan bütün tarihi eserler ele alındı.

​Buna göre Ortaköy ve Keramet Mahalleleri’ndeki tarihi hamam, Gürle Mahallesi’ndeki Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk yıllarında inşa edilen Orhan Gazi Camii’nin restorasyon ve çevre düzenlemesi, Kent Müzesi, Ilıpınar tarihi dokusunun yeniden ortaya çıkarılması, tarihi çeşmelerin tamamının bakım ve onarımı, Paşapınar Kabristanı’nın onarılması ile tarihi evlerin restorasyonu konuları görüşüldü. 

Toplantıda ayrıca ilçe genelinde eski köylerde Osmanlı mimarisine uygun köy konaklarının inşası ile Orhangazi’de inşa edilecek kent meydanı projesi de masaya yatırıldı. Çalışmaların 2016 yılı içinde planlamaları yapılarak inşa aşamasına geçileceği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X