Tarihi evler tinercilerin mekanı oldu

Bursa’nın merkezinde kaderine terk edilen tarihi eski evler tinercilerin mekanı haline geldi.

Tarihi evler tinercilerin mekanı oldu

Daha önce Hoca Yunus Mahallesi olarak kayıtlara geçen ancak mahallenin yüz ölçümü 5 dönüme döşünce Demirtaş Mahallesi’ne dahil olan Ördekli Kültür Merkezi’nin hemen yanındaki semt yanmış ve harabe haline gelmiş tarihi Osmanlı evleriyle dolu.

Eskiden tarih kokan bu sokaklar şimdilerde ne yazık ki çöplük halini alıp, tinercilerin ve esrarkeşlerin mekanı haline geldi. Kentin en işlek caddelerinden biri olan Haşim İşcan Caddesi üstünde yer alan mahalle, içinde çok sayıda tarihi yapıyı barındırıyor. Ancak cadde üzerinde bulunan Ördekli Hamamı restore edilmişken hemen yanı başındaki tarihi mahalleye el sürülmemiş.

MAHALLE SAKİNLERİNİN ŞİKAYETİ AYNI

Tarihi “enkazları” mesken tutan tinerciler birçok kez mahalle sakinlerini tehdit edip boş evleri ateşe vermiş. Bir mahalle sakini, hemen her gün madde bağımlısı gençlerce rahatsız edildiklerini dile getirdi ve şunları söyledi; “kapımızın önüne ne koysak çalıyorlar, içip içip bizi tehdit ediyorlar. Evlerimizi yaktılar. Sadece benim evim kaldı yanmayan, o da içinde oturduğum.” 

Mahalle sakini, taşkınlık yapan gençleri her seferinde polise şikayet ettiklerini, fakat gençlerin daha sonra serbest bırakılıp yine bu evleri mesken tuttuklarını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X