Tarihi iskele Büyükşehir’e

Gemlik İskelesi, belediye meclisi kararıyla Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Meclis oturumunda ayrıca, Kurşunlu’daki tarihi kilisenin de turizme kazandırılması kararlaştırıldı.

Tarihi iskele Büyükşehir’e

CEMAL KIRGIZ

 

Gemlik Belediye Meclisi’nin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Meclis oturumunda son günlerde yaşanan terör olayları lanetlendi. Meclis oturumunda tarihi Gemlik iskelesinin Büyükşehir Belediyesi’ne devri, Kuzey Uygulama Planları’ndan rezerv yapı alanlarının çıkarılması, yeni adliye binası gibi konular masaya yatırıldı. 

Gemlik İskelesi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusu da tartışmalara neden oldu. CHP’li Özgür Aksoy, tarihi iskelenin Büyükşehir Belediyesi’ne devri yerine restore talebinde bulunulmasını istedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, korozyona uğrayan tarihi iskelenin yenilenmesinin Gemlik Belediye bütçesini aştığını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin zaten iskeleyi kullandığını söyledi. Yapılan oylamada iskelenin Büyükşehir Belediyesine devri, AK Partililerin oylarıyla kabul edildi.

KUZEY UYGULAMA PLANLARI

Belediye Meclisi oturumunda ayrıca, Kurşunlu’da bulunan 9. yüzyıldan kalma tarihi Hagios Aberkios Kilisesi’nin Gemlik Belediyesi’ne devri ile turizme kazandırılması gibi konularda da gündeme geldi. Gemlik Belediye Meclisi’nde 1/1000 ölçekli Gemlik Kuzey Uygulama Planları ile ilgili komisyon raporu da masaya yatırıldı. 

Rezerv yapı alanlarının uygulama imar planlarından çıkarılması oy birliğiyle kabul edildi. 9. yüzyıldan kalma tarihi Hagios Aberkios Kilisesi’nin takas yoluyla alınması kararını oy birliğiyle onaylayan Gemlik Belediye Meclisi, kilisenin turizme açılması konusunda karar verdi. Mülkiyeti Gemlik Belediyesi’nde bulunan fıstık çamı satış gelirlerinin 10 yıllığına Çiftçi Malları Koruma Derneği’ne verilmesi de oy birliğiyle onaylandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X