Tarihi koşuya büyük onur!

Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği ‘Uluslararası Tarihi Kent Koşusu’ Avrupa Atletizm Birliği tarafından 3 yıldız derecesiyle ödüllendirdi.

Tarihi koşuya büyük onur!

Her yıl Nisan ayında gerçekleştirilen Osmangazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nin en önemli organizasyonlarından biri olan Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu, Avrupa Atletizm Birliği yetkililerinin yaptığı inceleme sonunda 3 yıldız kategorisine girmeyi başardı. 

Organizasyonun Bursa’nın tanıtımına büyük katkı sağladığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Tarihi Kent Koşusu, bu yıl çok daha büyük bir anlam kazandı. Yaptığımız başvurunun ardından Avrupa Atletizm Birliği yetkilileri, pek çok farklı alanda 2 gün araştırma yaptı. İncelemelerin ardından Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonumuz, Avrupa Atletizm Birliği tarafından 3 yıldız kategorisine alındı. Bundan sonra Tarihi Kent Koşumuzun ‘Altın’ kategoriye girmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X