Tarihi köyün adı değiştiriliyor!

Muğla’daki dünyaca ünlü Rum köyü Kayaköy’ün Osmanlı arşivlerinde ‘Kayı’ adında Türk köyü olduğu iddiası bir öğretmen tarafından ortaya atıldı ve isminin değiştirilmesi için 5 bin imza toplandı. Fethiye Belediye Meclisi de yılda 70 bin kişinin ziyaret etti

Tarihi köyün adı değiştiriliyor!

Yörük Türkmen araştırmacısı ve sosyal bilimler öğretmeni Eren Fehmi Eroğlu’nun, Kayaköy adının ‘Kayıköy’ olarak değiştirilmesini öngören dilekçesi onaylanınca, ilçede referandum tartışması başladı. 

CHP’li meclis üyesi Zafer Doğan, Kayaköy’ün tüm dünyada bilinen bir ad olduğunu belirterek, ad değişikliğinin turizm açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyledi. 

Köyün çevresindeki ev ve cami kalıntılarıyla mezar taşlarında ‘Kayı’ damgasına rastladıklarını belirten araştırmacılar, bölgede Rumlardan önce Türklerin yaşadığını öne sürüyor. 1923 yılındaki mübadeleyle Rumların Yunanistan’a göç etmesinin ardından boşalan Kayaköy Mahallesi’ndeki tarihi taş evler, 92 yıldır hayalet kent görünümünde duruyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X