Tarihi mescitler yenileniyor

Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü, şehirdeki tarihi mescitleri yeniliyor. Reyhan Mescidi ve Yerkapı Camisi’ndeki restorasyon çalışması sürüyor.

Tarihi mescitler yenileniyor

Osmanlı Komutanlarından Timurtaş Paşa’nın babası Kara Ali tarafından yaptırılan Yerkapı Camisi ve Sultan II. Murad dönemi vezirlerinden Reyhan Paşa tarafından 15’inci yüzyılda inşa ettirilen ve Daye Hatun Mahallesi Hoşgör Sokak’ta bulunan Reyhan Mescidi’nin yenileme çalışmaları sürüyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce restorasyonu yaptırılan tarihi Reyhan Paşa (Acemler) Cami bu son yenilemeyle tekrar orijinal görüntüsüne kavuşacak. Yerkapı ile Üftade Sokağı’nın kesiştiği yerde bulunan ve 1854 depreminde yıkılıp, onarıldıktan sonra uzun süre depo olarak kullanılan Yerkapı (Kara Ali) Camisi ise en son Bursa Eski Eserleri Sevenler Derneğince 1967 yılında orijinaline uygun olarak onarılmıştı.

Restorasyon çalışmalarının Aralık ayında bitmesi ve tarih kokan mescitlerin 2015 sonunda tekrar ibadete açılması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X