Tarihi noktaları aydınlatan trafoya Ömer Halisdemir’in ismi verildi

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ), Demokrasi Meydanı’nı aydınlatan trafoya Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ismini verdi.

Tarihi noktaları aydınlatan trafoya Ömer Halisdemir’in ismi verildi

15 Temmuz darbe girişimin ardından birçok ilde olduğu gibi Bursa’da da vatandaşlar demokrasiye sahip çıktı. Bursa’nın en önemli noktalarından biri olan ve günlerce demokrasi mitinglerine ev sahipliği yapan Şehreküstü Meydanı’nın adı ‘Demokrasi Meydanı’ olarak değiştirildi.

Demokrasi Meydanı’nı Demokrasi Şehitleri aydınlatmalı’ mottosu ile hareket eden UEDAŞ da bu meydanda bulunan trafoya demokrasi şehidi Ömer Halisdemir’in adını verme kararı aldı. Ayrıca trafoya Türk bayrağı ile birlikte Demir’in portresi çiziliyor.

UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe İHA’ya yaptığı açıklamada, “Darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir, ülkemiz için çok önemli, çok değerli bir isim. Biz de UEDAŞ olarak onun adını yaşatmak istiyoruz. Demokrasi meydanını bundan sonra demokrasi şehitlerinin enerjisi aydınlatacak” dedi.

Bursa’nın tarihi noktalarını aydınlatıyor

Demokrasi Meydanı’nı aydınlatan ve Ömer Halisdemir’in adını alan trafonun bulunduğu Şehreküstü İndirici Merkezi, Bursa’nın en eski yerleşim bölgeleri Hanlar, Kapalıçarşı, Tahtakale, Tuzpazarı, Pınarbaşı Şehitliği ile Osmangazi ve Orhangazi türbeleri ile Ulu Camii’nin de enerjisini sağlıyor. Bursa’nın elektrik dağıtım noktasında ilklerinden biri olması açısından da tarihi bir öneme sahip. İlk yapım aşamasında iki adet 6.3 MW gücünde trafoların bulunduğu merkez bugün yaklaşık 30 MW gücünde enerjinin dağıtımının yapıldığı önemli bir merkez haline gelmiş durumda.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X