‘Tarihimizin hiçbir döneminde soykırım kirliliği yoktur’

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı hakkında, “Tarihimizin hiçbir döneminde soykırım kirliliği yoktur, kaldı ki aransa bile bulunamayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

‘Tarihimizin hiçbir döneminde soykırım kirliliği yoktur’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı hakkında, “AKP Hükümeti Almanya Federal Meclisinin bu kararı karşısında en başta Geri Kabul Anlaşması olmak üzere, İncirlik’teki Alman askeri mevcudiyetiyle ilgili milli vicdanı rahatlatacak sorgulamaları hemen başlatmalı, gereğini etap etap yapmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya Federal Meclisinin çarpık kararını kınadığını, yanlıştan dönülmesini beklediğini belirtti.

 

Federal Meclisin, sembolik ve skandal tasarıyı onaylayarak diaspora tezlerinin yanında durduğunu vurgulayan Bahçeli, söz konusu karar sonucunda Türkiye-Almanya ilişkilerinin ağır bir yara aldığını ve karşılıklı güvensizliğin derinleştiğini ifade etti.

 

İki ülke arasında geçmişi çok eskiye dayanan dostluk ve müttefiklik hukukunun önemli düzeyde gölgelenip, zedelendiğine işaret eden Bahçeli, “Almanya soykırım izi sürüyorsa, insanlığın ortak değer ve mirasına yönelik katliam örnekleri görmek istiyorsa ahlaken ve hukuken önce kendi geçmişine dikkatle bakmalıdır. Tarihimizin hiçbir döneminde soykırım kirliliği yoktur, kaldı ki aransa bile bulunamayacaktır” ifadesini kullandı.

 

‘Hükümet gereğini etap etap yapmalı’

 

Hükümetten Geri Kabul Anlaşması başta olmak üzere İncirlik’teki Alman askeri mevcudiyetiyle ilgili milli vicdanı rahatlatacak sorgulamaları hemen başlatması ve gereğini etap etap yapmasını isteyen Bahçeli, “Türk tarihini lekelemeye ve milletimize soykırımcı çamuru atmaya kalkan Almanya’nın diplomatik yaptırımlara uğratılması da ihmal edilmemeli, sürüncemeye bırakılmamalıdır. Alman Hükümeti kabullenmek istemese de Türk milletinin tertemiz, şanlı ve soylu bir tarihi vardır. Tarihimiz üzerinde oynamalar yoluyla spekülasyona kalkışmak tepeden tırnağa soykırım ve insanlığın yıkımında parmak izi bulunan ülkelerin boyunu aşacaktır. Almanya’nın ne düşünüp hangi sonuca vardığı elbette değersiz ve önemsizdir.” görüşüne yer verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X