Tarihin mirası alışverişin alası

‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ başladı. Bölgedeki işyerlerinden 100 liralık alışveriş yapan tüketiciler, 10 otomobil, 10 dizüstü bilgisayar ve 10 akıllı cep telefonundan birini kazanma şansı yakalayacak.

Tarihin mirası alışverişin alası

ASLIHAN AYDIN

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin yeniden çekim merkezi olması için ‘Tarihin Mirası, Alışverişin Alası’ sloganıyla düzenlenen ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ başladı. Cumhuriyet Caddesi’nin batı girişinde dün gerçekleştirilen açılış töreni ve kortej yürüyüşü ile start alan organizasyon, 22 Mayıs 2015 tarihine kadar devam edecek. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi işbirliğinde hayata geçen ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ kapsamında, tüketiciler her 100 liralık alışverişte 10 otomobil, 10 dizüstü bilgisayar, 10 akıllı cep telefonundan birini kazanma şansı yakalayacak.

ESKİ GÜNLERE DÖNÜŞ UMUDU

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, son 50 yıldır dünyada bir alışveriş merkezi çılgınlığının olduğunu belirterek, ”Ancak gelişmiş ülkelerde artık toplum hem kenti yaşamak hem de alışverişini yapmak istiyor. Yani Bursalılar olarak biz Ulucami’nin ve Orhangazi’nin avlusunda hem kahvemizi yudumlayalım, sosyalleşelim hem de alışveriş ihtiyacımızı karşılayalım istiyoruz. Ümit ediyoruz ki Çarşı tekrar eski günlerine kavuşacak ve Bursa halkı bu bölgede alışveriş yapmaktan zevk alacak” dedi.

GELENEKSEL ALIŞVERİŞ KÜLTÜRÜ

Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, çarşının yeniden merkez olmasını istediklerini söyledi. Bölgenin Bursa’daki geleneksel  alışveriş kültürünün sembolü olduğunu dile getiren Özyıldırım, ”Burası, Bursa’yı yaşamak ve görmek isteyen tüm misafirler için en önemli adrestir” diye konuştu. Özyıldırım, bugüne kadar alışveriş merkezlerinde görülen çekilişlerin çok daha fazlasının çarşı müşterilerine sunulduğunu vurguladı.

TARİHİ ÇARŞININ RAKİBİ KENDİSİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ projesinin esnafın daha çok iş yapması için hayata geçirildiğini vurguladı. Bursa’nın ne kadar büyürse büyüsün, merkezinin tarihi çarşı, Hanlar Bölgesi ve Ulucami olduğunu savunan Altepe, ”Çarşımızın rakibi yine çarşıdır. Buranın bir potansiyeli var. Çarşı Bursa’nın kalbi ise en güzel yeri olmalıdır. Biz üzerimize düşeni yaparsak, herkes buradan alışveriş yapar” ifadelerini kullandı.

BURADA BİR RUH VAR

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, etkinliğin çarşıya bereket getirmesini arzu ettiğini söyledi. Bölgede restorasyon çalışmasının devam ettiğini ve az bir iş kaldığını dile getiren Dündar, ”Osmanlı’nın ekonomisinin temellerinin atıldığı burada bir ruh var. Bu ruhun kendini koruması gerekiyor. Bu noktada esnafın tavrı çok önemli. Eski geleneklerini yaşatırsa, çıkışa geçeriz” dedi. Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ise, Çarşı’da 4 bin işyerinin bulunduğa ve 25 bin kişinin çalıştığına dikkat çekti.

ÇARŞIDA EL SANATLARI RÜZGARI

Etkinlik süresi boyunca, Geyve Han’da ‘BUSMEK Ebru, İpek Halı ve Geleneksel El Sanatları Atölyesi’, ‘İlüzyon Gösterisi’, ‘OSMEK Hat Tezhip Sanatı’, ‘Ebru ve Koza Atölyesi’ gibi etkinlikler de düzenlenecek. Etkinlikler çerçevesinde ayrıca Geyve Han’da 7 Mayıs Cumartesi günü Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası konseri ile 8 Mayıs Pazar günü Karagöz Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi de gerçekleştirilecek. Alışveriş günleri kapsamında belirlenecek olan 2 gün Bursastore TIR’ı da özel indirimler yaparak tüketicilerle buluşacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X