‘Tarihini, dilini, dinini bilmeyen neslin geleceği yoktur’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençler şunu bilmenizi istiyorum; eğer bir nesil tarihini, dilini, dinini bilmiyorsa o neslin geleceği yoktur” dedi.

‘Tarihini, dilini, dinini bilmeyen neslin geleceği yoktur’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni’nde yaptığı konuşmada, “2016 yılından itibaren 4 yıl süreyle 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarı yine öğrencilerimize teslim edeceğiz. Şu anda ihalesi yapılarak sonuçlandırma safhasına geldi, Türkiye’de ve dışarıda üretimi yapılacak. Bugün teslim edilen 700 bin tablet bilgisayarın öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. FATİH projesiyle eğitimde gerçekten de çok güçlü, kaliteli bir altyapı kuruyoruz. Bu tablet bilgisayarlar yerli tasarımlarla ülkemizde üretildi. Tabletlerimiz piyasadakilerden daha üstün niteliklere sahip” diye konuştu.

Erdoğan, “Gençler şunu bilmenizi istiyorum; eğer bir nesil tarihini bilmiyorsa, bir nesil dilini bilmiyorsa, bir nesil dinini bilmiyorsa o neslin geleceği yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium’da gerçekleştirilen Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni’nde yaptığı konuşmada, başbakanlığı döneminde öğrencilere ücretsiz ders kitabı dağıtımına başlandığını hatırlatarak, bunun eğitime verdikleri önemin bir göstergesi olduğunun altını çizdi. 

“2016’dan itibaren 10 milyon 600 bin tableti öğrencilerimize vereceğiz”

Bugün 81 ilde 700 bin tablet bilgisayarın öğrencilere teslim edildiğini bildiren Erdoğan, bugüne kadar 737 bin 800 tablet bilgisayarı öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunduklarını kaydetti. Erdoğan, “İnşallah 2016 yılından itibaren 4 yıl süreyle 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarı öğrencilerimize teslim edeceğiz. Şu anda ihalesi yapılarak sonuçlandırma safhasına geldi. Bu safhadan sonra Türkiye’de ve dışarıda üretimi yapılacak, bununla beraber ülkemiz aynı zamanda bilişim teknolojisinde bir üs olmanın, uygulama alanı olmanın da adımını atmış olacaktır. Sadece pazar değil aynı zamanda bu işin üssü haline de gelmiş olacağız” dedi.

“Çok güçlü ve kaliteli bir altyapı kuruyoruz”

Tabletlerin öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, “Bu tablet bilgisayarların milletimiz ve memleketimiz için hayırlı araştırmalara, hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum. Fatih Projesi ile eğitimde çok güçlü ve kaliteli bir altyapı kuruyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, tabletlerin tamamen yerli tasarımlarla Türkiye’de üretildiğini, birçok bakımdan piyasadakilerden daha üstün niteliklere sahip olduğuna işaret eden Erdoğan, “Fatih Projesi sadece tablet bilgisayarlardan ibaret değil bilgisayarlarla birlikte etkileşimli tahtayı, çok fonksiyonlu yazıcıyı, fiber optik internet bağlantısını öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu altyapıyı tamamlayacak şekilde her derse özgü eğitim içeriği hazırlanıyor. Videolarla, görsellerle dersler daha anlaşılır, daha zevkli hale getiriliyor. Bu çalışmaların da süratle tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulacağına inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X