Tarım arazileri hafriyat tarlasına döndü

Bazı hafriyat kamyonlarının yüklerini kent genelinde belirlenen 18 kontrollü hafriyat döküm sahası yerine tarım arazileri ve dere kenarlarına dökmesi büyük sıkıntı yaratıyor.

Tarım arazileri hafriyat tarlasına döndü

BURAK DEMİRCİ

 

Özellikle Görükle ve İzmir yolu boyunca çok sayıda verimli tarım arazisinde hafriyat tepeleri oluşmuş durumda. Bursa’da hafriyat kamyonlarına GPS sistemi takma zorunluluğu getirildiği ve araçların uydudan takip edilmesi gerektiğini belriten DOĞADER Başkanı Murat Demir,bazı firmaların bu yasağı deldiğini iddia etti. Tarım arazilerinde incelemelerde bulunan Demir, “Örneğin 10 aracı olan firma 4 aracına GPS takarak yüklerini yasal alanlara boşlatırken geri kalan 6 araç ise inşaat ve hafriyat atıklarını birinci sınıf tarım arazilerine döküyor” dedi.

 

Tarım arazilerinin zarar gördüğünü belirten Demir, Büyükşehir Belediyesi’ni denetim noktasında göreve çağırdı.

Baba oğul çiftçilikle uğraşan Hasan ve Kazım Alınca ise, dökülen hafriyat yığınları nedeniyle İzmir Yolu üzerindeki Başköy sınırlarında bulunan tarlalarına girememekten şikayetçi. Üstelik tarım arazisine paralel ilerleyen bir dere de dökülen hafriyat atılarıyla kapatılmış. Derenin geri tepmesi nedeniyle hasat döneminde buğday tarlarının sular altında kaldığını belirten çiftçiler yetkililerin konuya çözüm getirmesini bekliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X