Tarım AŞ biber de ihraç edecek

Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki meyve ve sebze üreticilerinin gelirlerinin artırılması amacıyla kurulan Tarım AŞ, siyah incirden sonra biber ihracatına da başlayacak.

Tarım AŞ biber de ihraç edecek

GÜRHAN ADANA

Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ve iç pazarda önemli bir yeri bulunan Yenişehir biberine talebi artırmaya yönelik çalışmalar hız kazandı.

Geçen hafta başında ilçedeki Biber Festivali’nde bu ürüne pazar bulacaklarını sözünü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önceki gün Yenişehir’e giderek sebze pazarında incelemelerde bulundu.

Altepe, Bütünşehir Yasası ile birlikte kent ve ilçeler için her alanda gelişimi sağlamak için çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Köylü ve çiftçinin de desteklenmesinin amaçladığını anlatan Altepe, ”Belediyemiz bünyesinde Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nı kurduk. Üretici birlikleri ve kooperatiflerle birlikte üründe kalite ve verimi artırmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

DÜNYA PAZARLARINI TARIYORUZ

Yenişehir biberine alıcı bulmak için harekete geçtiklerini kaydeden Altepe, şu anda Tarım AŞ kanalıyla dünya pazarlarını taradıklarını ve ürün için en uygun lokasyonu tespit etmeye çalıştıklarını anlattı.

Altepe şöyle devam etti:

”Kurban Bayramı’ndan sonra ürün alımına başlayacağız. Ürünün tarlada değerlenmesini istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda belediyenin tüm kaynaklarını seferber ettik. Hedefimiz, üretimin kalitesini artırmak ve ürünün dünya pazarlarında değerini bulmasını sağlamak. Yenişehir’de bayramdan sonra alımlara başlayacağız. İlçenin biberini Tarım AŞ pazarlayacak.”

İMKANLARI SEFERBER ETTİK

Altepe, “Hedefimiz burada da üreticinin çok daha fazla kazanması. Çiftçinin, köylünün yüzünün gülmesidir. Kent ekonomisinin daha da canlanmasıdır. Onun için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Atacağımız adımlar şimdiden hemşerilerimiz için hayırlı olsun” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE ADIM ATMAK ÇOK ÖNEMLİ

Yenişehir’deki biber üretim tesislerini gezisinde Başkan Altepe’ye eşlik eden Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ilçenin ilk akla gelen sebzesinin biber olduğunu söyledi.

Avrupa pazarlarına Büyükşehir Belediyesi ile birlikte adım atmanın kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Çelik, “Büyükşehir’in siyah incirle yapmış olduğu çalışmanın bir benzerinin biber için de yapılması konusunda Başkan Altepe’den söz aldık. İnşallah aynı sonuçları biz de elde edeceğiz” diye konuştu.

SİYAH İNCİRİN FİYATI 5’E KATLANMIŞTI

Bursa’nın dünyaca ünlü markalarından Bursa siyah incirinde yurt dışı pazarlarda sıkıntı yaşanmış ve üretici büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kalmıştı. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Tarım AŞ devreye girmiş ve ilk meyve ihracatına siyah incirle imza atmıştı.

Bu gelişmenin ardından 1 liraya kadar düşen kilogram fiyat bir anda 5 liraya kadar yükselmişti.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X