Tarım Fuarı açıldı

Karacabey’de bu yıl 6.’sı düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı. Yaklaşık 100 firmanın katıldığı dört gün sürecek fuarda, çok sayıda markanın ürünleri sergileniyor.

Tarım Fuarı açıldı

AYHAN FİDAN

Karacabey Belediyesi ve Renkly Fuarcılık tarafından düzenlenen 6. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı başladı. Dört gün sürecek fuara yaklaşık 100 firma katılırken, 200 markanın ürünleri sergileniyor.

Ömer Matlı Kapalı Pazar Yeri’nde 12 bin metrekare kapalı alana kurulan fuarın açılışına CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, siyasi parti temsilcileri ile çiftçi ve vatandaşlar katıldı. Fuarı düzenleyenlere teşekkür eden CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Türkiye’de hızlı bir şekilde traktör satın alındığını ve fuarın en kıymetli ürünlerinin de traktörler olduğunu kaydetti. Sarıbal, üreticinin traktör alırken arazileri büyüdüğü için veya traktörü eskidiği için değil, borçlarını ödeyebilmek için traktör satın aldığını ifade etti.

KARACABEY ÖNCÜ OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, “Burada üretimin artması için, üreticilerimizin güçlenmesi için, kendilerine pazar bulmaları için, tarımı, hayvancılığı ve çiftçiliği en güzel şekilde yapabilmeleri, sektörlerin gelişmesi için büyük bir buluşma. Artık bu alan bu fuara yetmiyor. Karacabey üreten bir merkez. Karacabey çalışkan insanların merkezi. Buradaki insanlar üretiyor ve kazanıyor. Karacabey örnek olacak ve öncü olacaktır. Şimdiden sonra buraları geliştirmek bizlerle birlikte olacaktır” diye konuştu.

Fuar alanında tarımla ilgili bütün kurumları birarada görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, “Biz nerede tarım, orada varım diyoruz. Karacabeyimiz sadece tarımsal ürünleri üreten bir merkez olmaktan çıkmış, tarımsal sanayi ile de bunu taçlandırmış kıymetli bir ilçemizdir. Birçok ülkeye Karacabey’de üretilen tarımsal ve zirai ürünleri ihraç ediyoruz. Bu şekilde ilçemizin adını oralarda da duyuyoruz” dedi.

Fuarda konuşan Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ise, “600 yıllık Osmanlı’yı doyuran Karacabey, bugün tarımsal gelişmeleri bitirmiş, aynı zamanda ekipman anlamında, turizm anlamında, farklı şeylerin söylendiği bir şehir haline gelmiştir. Gördüğümüz gibi, Karacabey’e yetmeyen bir fuar alanı var. Farklı açılımlarla beraber şehrimiz farklı bir boyuta geçiyor” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X