Tarım Fuarı otelleri doldurdu

Bursa 14’üncü Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2016) ile Bursa 9’uncu Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı için geri sayım başlarken, organizasyonun yapılacağı 12-16 Ekim tarihlerinde otellerde yer ka

Tarım Fuarı otelleri doldurdu

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuarlarla ilgili dün Almira Hotel’de basın toplantısı düzenlendi.

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu yıl fuarın sektördeki sıkıntılara rağmen yüzde 8’lik bir büyümeyle ziyarete açılacağını söyledi.

”Bu Bursa’nın gücü, tarım potansiyelinin göstergesi ve sektörün Bursa’ya verdiği önem açısından anlamlı bir büyüme” diyen Ersözlü, fuarın toplam 75 bin metrekarelik bir alanda açık ve kapalı olarak hazırlandığını kaydetti.

Ersözlü, ”2003 yılında 4 bin metrekareyle başlamıştı. Aradan geçen süre içinde 75 bin metrekareye çıktı.

Sürdürülebilir büyümeyi yakalamış olmanın ayrı bir gururunu yaşıyoruz. İnişli çıkışlı olan bir ülkede her yıl büyüme önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

OTELLER ŞİMDİDEN DOLDU

Geçtiğimiz yıl 46 ülkeden 286 bin 916 ziyaretçinin ağırlandığını dile getiren Ersözlü, fuara bu yıl 300 bin ziyaretçi gelmesini beklediklerini kaydetti. Ersözlü, ”Fuarımıza 22 ülkeden katılımcı var. 451 firma katılıyor. İlk günden itibaren son güne kadar farklı etkinlikler olacak. Yurtdışından şuanda bizim kontrolümüzde 40 ülkeden işadamı geliyor Bursa’ya. Ayrıca Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ve Ekonomi Bakanlığının heyetleri var. Tüyap’ın yurt dışındaki 7 ayrı ofisinin çalışmasıyla oluşturulan heyetler var” diye konuştu.

Bursa’ya yaklaşık bin civarında işadamının geleceğine işaret eden Ersözlü, şuan otellerin ağzına kadar dolu olduğunu, etraftaki ilçelere ve yakın illerin otellerine yönelimin başladığını vurguladı.

FUARLARA SAHİP ÇIKIN

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, tanıtımın önemine dikkat çekerek, fuarların üreticiler ve Bursa için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Son dönemde fuar konusunda Tüyap’la bir ortaklık yaptıklarını dile getiren Kuş şöyle devam etti:

”Mevcutlara ciddi fuarlar ilave ettik. Bunlara da yenisini katmak istiyoruz. Biz Bursa’da her sektöre fuar yapmak istiyoruz. Bu konuda sorumluluk almak gerekiyorsa BTSO olarak hazırız. Niye Frankfurt ya da Paris gibi olmayalım? Bursa olarak biz üretiyoruz, sanayi şehriyiz. Gerçekten güzel şeyler üretiyoruz ama pazarlamayı başka şeylerde yapıyoruz. Neden ürünlerimize sahip çıkmıyoruz? Gelin beraber Bursa’dan pazarlayalım. Bursa’da yapalım fuarları. Üreticilere buradan sesleniyorum Bursa’daki fuarlara sahip çıkın.”

HAYVANCILIK FUARI ÇAĞRISI

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Anıl, Türkiye’de hayvancılık fuarı yapılamadığını belirterek, Birlik olarak her türlü şeyi yapmaya hazır olduklarına dikkat çeken Anıl, ”Madem Bursa’da hayvancılık bir marka gerçekten Türkiye için de bir marka o zaman biz neden Bursa hayvancılığını Türkiye’ye veya Avrupa’ya göstermiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X