‘Tarım, hayvancılık ve turizmin gözde merkezi olacak’

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, Büyükorhan’ın tarım, hayvancılık ve turizmde gözde ilçe olacağını söyledi.

‘Tarım, hayvancılık ve turizmin gözde merkezi olacak’

Belediye Başkanı Hasan Taş, Bursa’nın 17 ilçesinden rakımı en yüksek yerin Büyükorhan olduğunu belirterek, “Kestanenin yetişeceği en uygun yer Büyükorhan. Kestane fidanıyla ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık. Hagel fidan alımı müracaatımızı onayladı. Hagel finans olarak bir miktar aktarma yapacak. Onunla kestane fidanı, erik fidanı, ceviz fidanı ve çilek fidesi almak suretiyle yöremizde insanlara katkıda bulunacağız. Daha önce bunu İl Özel İdaresi yapıyordu. Bu açığı inşallah Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa çalışarak kapatacağız. Yeni göletlerin yapılmasıyla sulu tarım canlanacak. Büyükorhan, kestane, erik ve cevizin merkezi olacak” dedi.

 

TURİZMDE ÇALIŞMALAR HIZLANDI

İlçedeki turizm çalışmalarının da devam ettiğinin altını çizen Başkan Taş, “Cuma Hamamı, Cuma Pazarı, kültür evleri, pazar yeri gibi eksra hizmetimiz olacağı gibi Derecik Bazilikası’nda da çok acil çalışmalara başlanıyor. Osman Dede Türbesi’ni tamamlayıp ziyaretçilere açacağız. Zaferiye’de Şehitlik Anıtı yapacağız. Düğüncüler hamamımız ciddi şekilde projelendirildi, Avam projesini yaptık. Görecik şenliklerini yapacağımız yeri düzenleyeceğiz. Diğer taraftan Karalar ve Bayındır mağaraları, şelaleler ve Derecik Bazilakası’nı harekete geçirerek ilçemizin kırsal turizmini, tarımını, hayvancılığı hayata geçireceğiz” diye konuştu.

 

BÜYÜKORHAN ORHANELİ YOLU MÜJDESİ

Büyükorhan-Orhaneli Yolu ile ilgili ihalenin tamamlandığına dikkat çeken Başkan Taş, “Büyükorhan-Orhaneli Yolu ile ilgili ihale bitti, çalışmalar kısa sürede başlayacak. İlçemize yapacağımız otel ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışıp bazı büyük mahallerimize düğün salonu ve mahalle konakları yapılıyor. Diğer taraftan sosyal belediyecilik olarak, kaymakamlığın birimlerine, özelikle Milli Eğitim’e, derneklere fazlasıyla hizmet etmeye devam ediyoruz. Bunları biz ilçemiz geri kaldığı için yapmak zorundayız, asli görevimiz. Bu makamı işgal ediyorsak, bu işgalin karşılığında bu hizmeti vermek durumundayız” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X