Tarım Komisyonu’ndan ovada hasar incelemesi

Büyükşehir Belediyesi Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu, geçtiğimiz günlerde yaşanan dolu yağışında zarar gören Karacabey’de incelemelerde bulundu. Heyet, doludan etkilenen domates tarlasındaki zararla ilgili incelemelerde bulundu.

Tarım Komisyonu’ndan ovada hasar incelemesi

AYHAN FİDAN

Büyükşehir Belediyesi Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu dolu yağışında zarar gören Karacabey’de incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Ercan Barutçuoğlu, komisyon üyeleri Murat Avinç, Engin Taşdemir ile Dündar Koyutürk, Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem’i ziyaret ederek dolu yağışından etkilenen yerler hakkında bilgi aldı. Erdem, Karacabey İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporu komisyona teslim etti.

Karacabey’in Bakırköy Mahallesi’nde muhtar Kazım Önen ile birlikte incelemelerde bulunan heyet, dolu yağışından etkilenen bir domates tarlasındaki zararı yerinde gördü.

Büyükşehir Belediyesi Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Ercan Barutçuoğlu, yapılacak incelemeden sonra rapor hazırlayacaklarını kaydetti. Barutçuoğlu, “Devletimiz, hükümetimiz, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’mız gereken bütün zarar tespit çalışmalarını yaptılar. Bütün verilere ulaşıldı. Çiftçilerimizle birebir gereken bütün tespitler yapıldı. Komisyonumuz da yapılabilecekler hakkında bir değerlendirme yapacaktır. Hazırlanan rapor Büyükşehir Meclisi’ne sunulacak” ifadelerini kullandı.

MİRASLI ARAZİLER…

‘Zararımızın giderilmesini istiyoruz’

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem de, “Resmi sonuçları aldık. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizden resmi sonuçlar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba’ya ulaştırıldı. Biz Karacabey ve Mustafakemalpaşa çiftçileri olarak miraslı araziler yüzünden ÇKS kaydını yaptıramıyoruz. Bu nedenle TARSİM de yaptıramıyoruz. Zararımız büyük. Bunu yetkililerle de paylaştık. Zararımızın en kısa sürede temin edilmesini ve paralarımızın yatırılmasını istiyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X