Tarım kuruluşlarından destekleme çagrisi

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, çiftçilere destekleme ve ÇKS çağrısında bulundular.

Tarım kuruluşlarından destekleme çagrisi

SADULLAH ORGAN

 

İnegöl Ziraat Odasında düzenlenen toplantıda konuşan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Tüm çiftçilerimizin ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Çünkü sonradan sıkıntı yaşadıklarını görüyoruz. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne girmeyen çiftçilerimiz tarım desteklerinden yararlanamıyor” dedi. Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin ise, “Bakanlar Kurulu kararı ile devlet desteğine ilave olarak tarımsal üretim sözleşmesi desteği verilecektir. Kooperatifimize rekolte beyannamesi verip, rekoltenin yüzde 50’sini dolduran ortaklarımız bu devlet desteğinden yararlanacak. Dönümüne 15 TL destek verilecek. Kooperatif olarak ortaklarımızı hiçbir zaman mağdur etmedik. Kooperatifimize güvenip, ayçekirdeği döken ortaklarımız yine destekten yararlanacaktır” diye konuştu.

ÇKS OLMAZSA OLMAZ

2016 yılı için ÇKS başvurularının başladığını belirten İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru da, “ÇKS, çiftçinin olmazsa olmazı. Bir esnaf kendini belgelemek için esnaf odalarından belge alması gerekiyor. Çiftçilerimiz de bu iş için belgesi alması gerekiyor. Bizler de ÇKS belgesi alan üreticilerimizin, yıl boyunca alacakları tarımsal ve hayvancılık noktasındaki her türlü desteklemelerin çalışmalarını yapacağız” diye konuştu.

Doğru, “Tarım artık sektör oldu. Destekleme olarak yılda 11 milyon lira civarında destekleme ödemesinde bulunuyoruz. Çiftçilere, kooperatiflere, birliklere yapılan destekler var. Bu anlamda Ziraat Odamız, Kooperatiflerimiz ve Birliklerimizle iyi bir koordinasyon içerisindeyiz. Desteklemelerden bir tanesi de sertifikalı fidan ve topum desteği. Bunun başvuruları da başladı. Yılsonunda başvurular sona erecek. Dekar başına 100-150 TL civarında destekleme ödemesi var” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X