Tarım sektörü Bursa’da buluştu

Tarımın kalbi Bursa’da atıyor. Bakan Faruk Çelik’in başkanlığında 13 ilden katılımla gerçekleştirilen toplantıda, sektörün sorunlarının çözümüne yönelik önemli kararlar alınması bekleniyor.

Tarım sektörü Bursa’da buluştu

ASLIHAN AYDIN

Tarım politika ve uygulamalarının bakanlık çalışanları ve tarım sektörü paydaşları arasında değerlendirilmesi amacıyla 7 ayrı bölgede düzenlenen ortak akıl toplantılarının ikincisi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başkanlığında Bursa’da gerçekleştiriliyor. 

Hotel Çelik Palas’ta bugün de devam edecek toplantıda, Bakanlık merkez birimleri ve ilgili kuruluşların birim amirleri, bölge il müdürleri ve bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların müdürleri hazır bulunuyor. Çelik Palas Otel’de basına kapalı gerçekleştirilen zirvenin başlangıcında, gazetecilere açıklamalarda bulunan Faruk Çelik, “Bakanlık olarak göreve geldiğimiz günden bugüne planlı, programlı, geleceğe dönük yapacağımız çalışmaların birinde daha birlikteyiz. Marmara Bölgesi’nin koordinasyon toplantısı, bir anlamda ortak akıl toplantısı vesilesiyle güzel Bursa’mızda bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi. 

SON DERECE VERİMLİ

Bölge toplantılarının ilkini Şanlıurfa’da gerçekleştirdiklerini hatırlatan Çelik, “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerimizin, gıda tarım ve hayvancılıkla ilgili tüm sivil örgütlerin ve il ilçe müdürlerimizin ve tüm kuruluşlarımızın yetkililerinin de katıldığı son derece verimli bir toplantı gerçekleştirmiştik. İkincisini Bursa’mızda yapıyoruz ve Marmara Bölgesi illeri buraya katıldılar” diye konuştu.

BURSA’YA ÖZEL DEĞERLENDİRME

Toplantıya sivil toplum örgütlerinin ve 13 ilin temsil edildiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti: “Daha sonra Bursa özeline dönük değerlendirmeler yapacağız. Sorunların tespit ve çözümüne dönük kararlarımızı alacağız. En sonunda da ‘IPARD’ lansmanıyla birlikte bölge koordinasyon toplantımızın ikincisini tamamlamış olacağız. Bu vesileyle tabi bir Bursalı olarak da çalışma arkadaşlarıma Bursa’ya hoş geldiniz diyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X