Tarım sorunları İnegöl’de konuşuldu

İnegöl Belediyesi ve Küresel Araştırma Düşünce Merkezi işbirliğiyle, tarımda yaşanan sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin ele alınacağı çalıştay düzenlendi.

Tarım sorunları İnegöl’de konuşuldu

İnegöl Belediyesi ve Küresel Araştırma Düşünce Merkezi (GRTC) iş birliğiyle düzenlenen ve iki gün sürecek “Türkiye Tarımı Konuşuyor Çalıştayı’ başladı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden akademisyenlerin, tarım alanında uzman isimlerin ve tarıma ilişkin sivil toplum oluşumlarının temsilcilerinin yer aldığı çalıştayda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önemli desteklemeler yapılmasına rağmen kamuoyunda en tartışılan konulardan birinin de tarım olduğunu söyledi.

Tarımda yaşanan sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin ele alınacağı çalıştayın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl özelinde 2014 yılında da bir çalıştay gerçekleştirdiklerini hatırlattı. İnegöl ölçeğinde ciddi verilere ulaştıklarını dile getiren Aktaş, “Rakamları incelediğinizde, rakamlar yalan söylemiyor, tarıma anormal desteler veriliyor. Buna rağmen en çok eleştirilen, tartışılan, rayına oturmayan tren gibi, yolunu bulamamış şekilde ilerlemeye çalışılıyor. Ciddi sıkıntılar var. Yıllarca kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydik. Bugün ise tarım kesimindeki birçok arkadaşımız isyanlarda. Muhakkak buradan bazı sonuçlar ortaya çıkacak. O raporların etkisi katkısı olacaktır. Planlama hataları var, bilgi eksikleri var. Bilgi, donanım eksikleri var. Daha iyi neticeye ulaşmak en büyük arzu. Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek lazım. Eskiden tarıma zerre miskal destek verilmiyordu. Kırsalı da tarımı da öncelik kabul eden yerel yönetim anlayışı var. 4 toplama merkezini İnegöl olarak yaptık. Çok daha iyiye ulaşabiliriz” diye konuştu.

Küresel Araştırma Düşünce Merkezi Genel Başkanı Mustafa Önsay da AK Parti döneminde 14 yılda tarıma büyük destekler verildiğini belirterek, “Ancak medyada halk arasında en çok eleştirilen konu tarım oluyor. Bu işin niye böyle olduğunu, yapılması gereken daha neler olabilir manasında bu çalıştayı yapıyoruz” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da mobilya, köfte ve kaplıca gibi tarımın da İnegöl için önemli bir değer olduğunu belirterek, konunun tüm taraflarını bir araya getiren çalıştayın, bundan sonra yapılacak çalışmalara ışık tutacağını ifade etti. AK Parti Bursa Milletvekilleri Bennur Karaburun ve Emine Yavuz Gözgeç de hükümetin son yıllarda tarım sektöründe hayata geçirdiği çalışma ve projeler hakkında bilgi verdi.

HEDEF 2 TRİLYON DOLAR…

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise, belediyelerin artık tarımı daha çok konuşmak zorunda olduğunu söyledi. Belediyenin tek vazifesi şehrin altyapısı ve üst yapısını inşa etmek olmadığını ifade eden Külünk, yerel yönetimlerin asli vazifesinin insan ve yerel kalkınma olduğunu ifade etti. Külünk, “Bizim gelecek yüzyıldaki en stratejik üstünlük noktamız olacak olan tarıma İnegöl Belediyesi’nin gösterdiği ilgi sevindirici. Dünya savaşı devam ediyor. Türkiye’nin hedefi 2 trilyon dolar milli gelirli ülke olmak. Su savaşlarını yaşayacağız. Zannetmeyin PKK üzerinden yapılmak istenen aziz vatanı bölme adımı. En önemli operasyonlarından biri de, Dicle ve Fırat gibi iki büyük stratejik gücü bu milletin elinden alıp kendi ellerine geçirmek. Petrol ve doğalgaz gibi su üzerinden de bölgeyi kontrol edebileceklerini düşünüyorlar. Bizim yeni bir tarım devrimine ihtiyacımız var. AK parti iktidarı bu konuda tereddütsüz’ değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X