Tarım ve hayvancılığın kalbi Bursa`da atacak

Bursa 12`inci Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2014) ile Bursa 7`inci Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, 14-18 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Tarım ve hayvancılığın kalbi Bursa`da atacak
ASLIHAN AYDIN
 
Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki organizasyonda, tarım ve hayvancılık sektörünün lider firmaları gövde gösterisi yapacak.
 
Konuyla ilgili dün Almira Hotel’de basın toplantısı düzenleyen Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 25 ülkeden 524 firma ve firma temsilciliğinin katılımında gerçekleşecek fuarın 70 bin metrekare alanda hazırlandığını söyledi.
 
Ersözlü, Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın, Türkiye’de bu alanda düzenlenen fuarlar arasında 7 iklim kuşağına uygun ürün yelpazesinin sergilendiği tek fuar olduğunu vurguladı.
 
Giriş ücretsiz
 
Geçtiğimiz yıl 250 bin olarak gerçekleşen ziyaretçi sayısını bu yıl 275 bine çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Ersözlü, Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Moldova, Özbekistan, Beyaz Rusya başta olmak üzere 44 ülkeden ziyaretçi hedeflendiğini belirtti. Fuar nedeniyle otellerin dolduğunu anlatan Ersözlü, fuara girişin ücretsiz olacağını da sözlerine ekledi.
 
Termik santral uyarısı
 
Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Çelik, Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile ilgili toplantıda çevre sorunlarını dile getirdi. Üreticiden ve topraktan yana taraf olduklarının altını çizen Çelik, “Dünyanın en iyi ovalarından biri olan Bursa Ovası kirletilmemeli” dedi.
 
Çelik, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne (DOSAB) termik santral yapılmasının planlandığını hatırlatarak, “Dünya artık bundan vazgeçiyor. Bursa’yı yaşanmaz bir şehir yaparsınız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X