Tarım ve hayvancılık için ortak politika şart

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Meclis Başkanı Mehmet Aydın, Türkiye’nin sürdürülebilir tarım ve hayvancılık politikasına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Tarım ve hayvancılık için ortak politika şart

Aydın,  kurban bayramı öncesi Et-Ba tesislerinde yer alan kurban pazarında incelemelerde bulundu ve besicilerle görüştü. Kurban pazarlarına yeterili sayıda büyükbaş hayvan gelmediğini belirten  Aydın, “Et fiyatlarının yükselmesiyle büyükbaş hayvan besicilerinin elindeki malı bir an önce kesime göndermiş olması pazardaki hayvan azlığının en büyük nedeni olarak görülmektedir” dedi. Yüksek kırmızı et fiyatlarını da değerlendiren Aydın, ülkenin sürdürülebilir tarım ve hayvancılık politikasına ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

TARIMLA ENTEGRE EDİLMELİ

Tarım ile hayvancılığın birbirine entegre edilmesi yoluyla, et maliyetlerinin düşürülebileceğini dile getiren Aydın, tarımla eşdeğer oranda hayvancılığın geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Mehmet Aydın, “Tarımın yoğun olduğu bölgelere hayvancılığı da entegre etmemiz gerekiyor. Tarım ile hayvancılık birbirine entegre edilmediği sürece maliyetlerin düşürülmesi mümkün olmayacaktır” diye konuştu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI

Aydın, et fiyatlarının bir yıl içerisinde yüzde 35 artmasının, sürdürülebilir bir tarım ve hayvancılık politikasının üretilmemesi ve hayvancılık sektöründeki ölçeğin büyütülmemesinden kaynaklandığını söyledi. Elinde bir tane besilik danası olan vatandaşa devletin on tane ithal etme hakkı vermesinin son derece doğru bir karar olduğunu belirten Aydın, bunun meyvesinin 5-6 ay içinde alınacağını ve süreç iyi yönetilirse gelecek yıl fiyatlarda düşüş yaşanacağını vurguladı.

HİJYENİK KESİM  ORTAMI

Aydın kurban bayramda Et-Ba tesislerinde vatandaşa hijyenik kesim hizmetinin verileceğini de dile getirdi. BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın’la görüşen besiciler Et-Ba kurban pazarından memnuniyetlerini dile getirdiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X