Tarıma 1,9 milyar liralık destek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 2018 yılı destekleme ödemelerinin 1,9 milyar liralık kısmının dünden itibaren üreticilerin hesaplarına yatmaya başladığını söyledi.

Tarıma 1,9 milyar liralık destek

Ödemelerin, gelen icmallere ve TC kimlik numaralarına göre gerçekleştirildiğini dile getiren Fakıbaba, ”Yağlı tohumlu bitkiler için 670 milyon lira, hububat ve baklagil için 202 milyon lira, dane mısır için 58 milyon lira, yaş çay prim için 164 milyon lira, fındık alan bazlı gelir desteği için 838 milyon lira ve çay budama tazminatı için 2,5 milyon lira olmak üzere toplam 1,9 milyar liralık hibe desteği vereceğiz” dedi.

Bu ödemelerle ocaktan itibaren üreticilere verilen nakit hibe tutarının 7,1 milyar liraya ulaşacağını vurgulayan Fakıbaba, ”Böylelikle 2018 yılı için üreticilere vermeyi planladığımız toplam 14,5 milyar liralık tarımsal desteklerin yüzde 49’luk kısmını ödemiş olacağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X