Tarıma 2015 desteği

İnegöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, çiftçi ve hayvan yetiştiricilerine 2015 yılında verilecek tarımsal destekleri açıkladı.

Tarıma 2015 desteği

SADULLAH ORGAN

İnegöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 2,5 lira toprak analizi desteği verilecek. Ayrıca, ÇKS’ye kayıtlı çiftçilere peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanlarında dekar için 3,3 lira mazot desteği, 4,75 lira gübre desteği, hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze ve meyve alanlarında dekar için 4,85 lira mazot desteği, 6,6 lira gübre desteği, yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanları için ise 7,9 lira gübre ve 8,25 lira mazot destekleme ödemesi yapılacağını duyurdu. 

Pamukta yurt içinde üretilip sertifikalandırılan tohumları kullanma şartı aranarak destekleme yapılacağını belirten Turan Aksakallı, “Kilogram başına yapılan fark ödemesi desteği, yağlık ayçiçeğinde 30 kuruş, kütlü pamukta 65 kuruş, soya fasulyesinde 50 kuruş, kanolada 40 kuruş, dane mısırda 4 kuruş, aspirde 45 kuruş, zeytinyağında 70 kuruş, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikalede 5 kuruş, kurufasulye, nohut ve mercimekte 20 kuruş, çeltikte 10 kuruş, çayda ise 12 kuruş olarak belirlendi” dedi.

HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

İnegöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, anaç sığır başına ödeme birim miktarlarının da, tek işletme olarak kabul edilen kooperatif ile birlikler hariç 500 başa kadar tam, 501 baş ve üzeri için yüzde 50’sine karşılık gelen tutarın ödenmesiyle uygulanacağını ifade etti. Birlik ve kooperatiflere üye olup, işletmesinde 500 baştan fazla hayvan bulunduran yetiştiricilere hayvan sayısı limitleri uygulanacağını kaydeden Aksakallı, yetiştiricilere yapılacak destek hakkında da bilgiler verdi. Aksakallı ayrıca, Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı arı yetiştiricilerinin de koloni başına destekten yararlanacağını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X