Tarıma destek sürecek

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir Kıblepınar Mahallesi’ne 1 ton kapasiteli süt soğutma tankı kazandırıldı. TARIM AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bektaş, ‘Desteklerimiz her alanda sürecek’ dedi.

Tarıma destek sürecek
GÜRHAN ADANA

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir’in Kıblepınar Mahallesi’ne 1 ton kapasiyeteye sahip süt soğutma tankı kazandırıldı.

Kıblepınar Mahallesi’nde süt tankının tesliminde konuşan TARIM AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bektaş, bölgenin korunmuş doğal yapısının dikkat çektiğini ifade etti. Bektaş, “Üniversitemiz tarafından burada organik tarım yapılması konusunda bir araştırma yapılıyor. Bu araştırma sonrası neler yapılabileceği belirlenince, biz de Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli desteği veririz’ diye konuştu.

İlçenin tarımsal potansiyelinin önemini vurgulayan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, “Kıblepınar doğası ve burada elde edilen ürünlerin doğallığıyla tanınıyor. Süt üretiminde tek eksikleri süt soğutma tankıydı. Büyükşehir Belediye Başkanımız, süt soğutma tankı talebini karşılıksız bırakmadı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ORGANİK ÜRETİM…

Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Dr. Emin Karakaş da, Kıblepınar’ın özelliklerini anlattı. Karakaş, “Burada organik hayvansal üretim projemiz var. Burada, nasıl bir üretim yapılabilir sorusuna yanıt alıyoruz. Bu proje hayata geçince, Kıblapınar’ın kalkınmasında önemli bir adım atılmış olacak” ifadelerine yer verdi.

ÖNEMLİ BİR EKSİKTİ…

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna da, ilçenin tüm mahallelerinde süt üretiminin yapıldığını kaydetti. Tuna, sütlerin soğutulma imkanının süt üretiminde çok önemli olduğunun altını çizdi. Günde 500 litre süt üretildiğini söyleyen Kıblepınar Muhtarı Sadık Aydemir de, “Akşam sağılan sütler sabahleyin firma gelip teslim alıncaya kadar bozulmaya başlıyordu. Sütlerimizi soğutma tankında bekletmemiz sayesinde daha sağlıklı ve kaliteli olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X