Tarımda Ar-Ge yatırımına 3 milyon lira destek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyesi gıda sektör temsilcileri ile buluşan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik, bakanlık olarak tarımda Ar-Ge yapmak isteyenlere proje başına 3 milyon TL’ye kadar destek verdiklerini sö

Tarımda Ar-Ge yatırımına 3 milyon lira destek

BTSO ev sahipliğinde ‘Gıda ve Tarımsal Ar-Ge ve İnavosyanda Kamu-Özel Sektör Buluşması’ toplantısı düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur yaptı. Dünyada 7,6 milyar insanın yaşadığını, bu rakamın 2030 yılında 9 milyara yaklaşmasının beklendiğini ifade eden Onur, gıda üretiminin her geçen gün daha daha da stratejik bir konuma dönüştüğünü vurguladı. Bursa’nın Türkiye’nin gıda deposu olduğunu belirten Onur, “Bu bilinçle sektörümüzün katma değerli üretimini ve Ar-Ge yatırımlarını artırmak için önemli adımlar atıyoruz” dedi.

ZİRVE HAZIRLIKLARI BAŞLADI

BTSO’nun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Konseyi yapılanması ile özel sektör-kamu-üniversite işbirliğini güçlendirdiğini ifade eden Onur, Ur-Ge ve Ticari Safari projeleri kapsamında düzenledikleri alım heyeti organizasyonlarıyla sektörün ihracatını artırdıklarını kaydetti. Eylül ayında sektörü ilgilendiren önemli bir buluşmaya daha imza atacaklarını açıklayan Onur, “Merinos AKKM’de 28-29 Eylül tarihleri arasında 150’den fazla yabancı firma temsilcisinin katılımıyla bir alım heyeti organizasyonu düzenlemeyi planlıyoruz. Ayrıca aynı tarihler arasında 4. Uluslararası Gıda Kongresi’ni de düzenleyeceğiz. Bursa’mıza ve sektörlerimize değer katan çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

GELİRİN YÜZDE 20’Sİ GIDAYA GİDİYOR

TAGEM Genel Müdürü Nezvat Birişik, Ar-Ge yatırımı yapmak isteyen firmaları TAGEM’in sunduğu avantajlardan faydalanmaya davet etti. Enstitülerimini özel sektöre açtıklarını dile getiren Birişik şunları kaydetti: ”Biz her işimizi özel sektörümüzle yapmak istiyoruz. Yetişmiş personelimiz, arazilerimiz ve makinelerimizin hepsi firmalarımızın hizmetinde. Enstitüdeki personelimizin mesaisini size vermeye hazırız. Gelin enstitümüzde çalışın. Bize proje sunun. Her bir projeye 3 milyon TL’ye kadar destek veriyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X