Tarımda istihdam 5 milyonu aştı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımda istihdamın, tarımsal faaliyetin en aza indiği aylardan biri olan şubatta 5 milyonu aştığını belirtti.

Tarımda istihdam 5 milyonu aştı

Bayraktar, yaptığı açıklamada, geçen yılın şubat ayında 4 milyon 876 bin ve geçen ay 4 milyon 893 bin olan tarımda istihdamın, bu yılın şubat ayında 5 milyon 36 bine çıktığını söyledi.

Şubatta 26 milyon 956 bin olan toplam istihdamın yüzde 18,7’sini tarımın karşıladığını hatırlatan Bayraktar, rakamın 2016 yılı şubat ayında yüzde 18,4’te kaldığını ifade etti. Bayraktar, şubat 2017’de tarımda istihdam edilen erkek sayısının 2 milyon 881 bin, kadın sayısının ise 2 milyon 155 bin olduğunu kaydetti. Her yıl martın ikinci yarısından sonra sektörde istihdamın yoğunlaştığına ve hasadın ardından azalmaya başladığına dikkat çeken Bayraktar, ocak-şubat aylarında en düşük düzeye indiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X