Tarımın sorunları mercek altında

Tarımın sorunlarının çözümü için köklü değişiklikler yolda. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Yenişehir Yolören Mahallesi’nde yaptığı açıklamada özellikle miras yoluyla tarım arazilerinin bölünmesinin önüne geçeceklerini belirtti ve ayrıca su

Tarımın sorunları mercek altında

GÜRHAN ADANA

Yerel bir televizyon kanalının programına katılan Bakan Çelik, program öncesi yaptığı açıklamada, toprağın korunamadan tarım yapılamayacağını belirtti. Bakan Çelik, ‘Miras yoluyla bölüne bölüne tarım parselleri artmış. Ülke genelindeki 184 ovayı korumaya dönük bir adım atıyoruz. Buralarda SİT alanları ilan ediyoruz. Arazileri mirasla böldürmemeye çalışıyoruz. Bir diğer husus da suyun toprakla buluşması. ‘Suyu salıverelim gitsin’ demekle olmaz. Sudan tasarruf etmeliyiz. Su zengini bir ülke değiliz. Ülke genelinde 8,5 milyon hektar alan var ve 3,5 milyon hektarına su götürülebiliyor. Kalanını da suyla buluşturursak, elde edilecek gelirle çiftçimizin yüzü gülecek’ dedi.

ÜRÜN PLANLAMASI

Tarım arazilerinde ürün planlamasına gidileceğini ifade eden  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bu alanda gerçekleştirdikleri çalışmanın ağustos ayında tamamlanacağını kaydetti. Çelik,’2017’ye giderken vatandaş nereye ne ekecek bileceğiz. Nevşehir, Niğde patates ekmiş elde kalmış. Yenişehir, Çorum, Amasya da ekmiş. Patates ekmesinin uygun görüldüğü bölgelerde bu ürünü yetiştirenlere destek vereceğiz. Patates ekiminin uygun görülmediği bölgelerde bu ürünü ekenlere ise destek vermeyeceğiz’diye konuştu. 

Ülkedeki tüm bölgeleri gezerek yapılması gerekenleri saptadıklarını vurgulayan Çelik, bakanlığı bağlı 17 bin elemanın arazide görevli olduğunu, bu görevlilerin, işletme bazında kendi bölgelerinden sorumlu olduklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X