TARSİM’deki değişiklik çiftçiye anlatıldı

Orhangazi İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından organize edilen TARSİM Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan TARSİM Bursa Bölge Müdürü Hüseyin Ali Taşdemir, Devlet Destekli Tarım Sigortaları’nda 2017 yılı değişikliklerini aktardı.

TARSİM’deki değişiklik çiftçiye anlatıldı

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi Ziraat Odası Toplantı Salonu’ndaki toplantıya, Orhangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gürkan Kabul, Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı. Toplantıda 2017 yılında sadece meyvelerin değil, ağaçların da sigorta kapsamına alındığını belirten TARSİM Bursa Bölge Müdürü Hüseyin Ali Taşdemir, “TARSİM artık buğdayda kuraklık sebebiyle çiftçinin uğradığı zararı da ödeyecek. Kuraklık sigortası, dolu sigortasından ayrı bir kapsamdadır. Bu sigorta sistemi ilçe bazında yapılmakta. İlçenin 5 yıllık ortalama verimi, ilçenin eşik verim değeri ve ilçenin gerçekleşen verim uygulaması baz alınarak ölçümü yapılmaktadır. 2017’de buğday için zarara uğrayan çiftçimize kilogram başına 80 kuruş ödeme yapıyoruz” dedi.

BAŞVURU TARİHİ ÖNEMLİ

Bitkisel ürün sigortası kapsamında meyve, kesme çiçek, sebze, tarla ürünlerinin hangi risklere karşı sigorta kapsamına alınacağını da anlatan TARSİM Bursa Bölge Müdürü Hüseyin Ali Taşdemir, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile kümes hayvanlarının hayat sigortası hakkında da bilgiler paylaştı. Bir çiftçinin zeytinde güvence için başvuru yaptıktan sonraki süreci sorması üzerine konuşan Taşdemir, “Önemli olan başvuru tarihidir. Başvuru tarihinden sonra, ürünlerinizde sigorta kapsamında oluşacak bir zarar güvence altına alınır. Çiftçilerimiz tam hasat dönemi yaklaşırken bu sigortayı yaptırıyor. Bu çok yanlış bir şey” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X