Tartıştığı esnafı 12. kattan atmıştı! Duruşmada dikkat çeken anlar

İstanbul Şişli’de bir ticaret merkezinde tartıştığı Çağdaş Boyalı tarafından 12. kattan aşağı atılan ve şans eseri 11. kata düşen 63 yaşındaki İlyas Demirci’nin yaralanmasına ilişkin davanın görülmesine başlandı. Duruşmada savcı sanık Boyalı’nın, “öldürmeye teşebbüs” suçundan yargılanmasını ve tutuklanmasını talep etti. Sanık bu talep üzerine ağlayarak, “Size yalvarıyorum. Ne olur beni tutuklamayın” dedi. Mahkeme sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Duruşma sonrası açıklama yapan İlyas Demirci, “Hakime hanım beni yatağa mahkum etti. Ona da özgürlüğü hediye etti” diyerek karara tepki gösterdi.

Tartıştığı esnafı 12. kattan atmıştı! Duruşmada dikkat çeken anlar

Şişli’de bir ticaret merkezinde 22 Şubat günü 21 yaşındaki Çağdaş Boyalı ile 62 yaşındaki İlyas Demirci tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesinin ardından Çağdaş Boyalı, Demirci’yi 12. kattan aşağı attı. İlyas Demirci şans eseri bir alt kata düştü. Ancak vücudunda çok sayıda kırık olan Demirci, ağır tedavilerin ardından tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Olayın ardından Çağdaş Boyalı hakkında, “kasten yaralama” suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık Çağdaş Boyalı avukatı ile katıldı. Mağdur İlyas Demirci de ailesi ve avukatlarıyla duruşmaya katıldı.

“ÜSTÜME GELEREK KÜFÜR ETTİ”

Duruşmada ilk kez savunma yapan sanık Çağdaş Boyalı, olay günü babasının bir işi için iş merkezine gittiğini söyleyerek, “Üst kattaki lavaboya girip çıktım. Bana ne yapıyorsun? Ne ediyorsun? Diyerek küfür etti. Salınarak üstüme gelmeye başladı. Ben yolumu değiştirdim. Sonra arkamdan şiit diyerek beni çağırdı. Bana, ‘senin adamlığını, senin belanı s…m gibi bir sürü küfürlü söz söyledi” dedi.

“NE OLUP BİTTİĞİNİ ANLAMADIM”

İlyas Demirci’nin kendisini göğsünden tutup itmeye başladığını anlatan sanık, “Ben elinden kurtulmaya çalıştığım sırada sırtıma vurdu. Ben oradan ayrıldım. Biraz gittikten sonra geri döndüm. ‘ağabey bana neden vurdun’ dediğimde üstüme çullandı. Kulağıma vurdu. O an ne olup bittiğini anlamadım. Bir baktım adam yerdeydi” dedi.

“BİRKAÇ TANE TOKAT ATTIM”

Sanık savunmasının ardından ifade veren İlyas Demirci ise, tuvalete irip çıktığında sanık ve birkaç arkadaşını gördüğünü söyleyerek, “Onları görünce çekindim. Bir kat aşağı indim. Tuvaletten çıkınca karşımdaydı. Bu şahsa orada ne aradığını sormak için ne yapıyorsun dedim. Birkaç tane tokat attım. Bunun üzerine bana vurmaya başladı. 10 dakika boyunca yerde beni yumrukladı. Sonra da beni aşağı attı” dedi.

“VÜCUDUMDA 40 KIRIK VAR”

Sanığın yalan söylediğini iddia eden Demirci, “Kulağım patlamıştı. Kulağımı diktiler. İşitme kaybı oldu, sağ kulağım artık duymuyor. Bacağımdan kalçama kadar 16 tane platin takıldı. Vücudumda 40 yerde kırık ve 100’ün üzerinde dikiş var. Sanık yalan söylüyor. Olayla ilgili görüntüler mevcuttur” dedi.

SAVCI: “TUTUKLANSIN”

Alınan ifade ve beyanların ardından duruşma savcısı, sanığın “kasten yaralama” değil, “öldürmeye teşebbüs” suçundan yargılanması gerektiğini belirterek dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini talep etti. Savcı ayrıca sanığın kaçma şüphesi olduğunu belirterek tutuklanmasına karar verilmesini istedi.

“NE OLUR BENİ TUTUKLAMAYIN”

Savcının talebine ilişkin diyeceği olup olmadığı sorulan sanık Boyalı, “Babam kanser hastası, size yalvarıyorum. Ne olur beni tutuklamayın” diyerek gözyaşı döktü. Ara kararını açıklayan mahkeme sanık hakkındaki adli kontrol tedbirinin devamına karar vererek, savcının tutuklanma talebinin reddine karar verdi.

“YATALAK OLDUM”

Duruşma sonrasında açıklama yapan İlyas Demirci, “Lavaboya giderken bir cani tarafından takip edildim ve 12. kattan aşağı atıldım. 7,5 aydır maalesef ayağa bile kalkamadım. Adaletin tecelli edeceğini umduk. Ama bugün mahkemede bu cani tutuklanmadı. Hakime hanım beni yatağa mahkum etti yatalak oldum. Ona da özgürlüğü hediye etti” dedi.

Milliyet

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X