Taş Mektep çalıştayı rapor haline getirilecek

Restorasyon çalışmaları başlayan Tirilye Taş Mektep binasının geleceğe taşınması ile ilgili Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün süren çalıştay sona erdi. Çalıştayda belirtilen görüşler rapor haline getirilerek, Taş Mektep Bilim Kurulu tara

Taş Mektep çalıştayı rapor haline getirilecek

ÖMER BİLİK

 

Çalıştay’ın ikinci gününde Faruk Göksu “Kültürel Planlamada Stratejik Yaklaşımlar”, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karademir “Üst ve Alt Ölçekli Planlarda Koruma Stratejileri”, Mithat Kırayoğlu “Tirilye Kültür Mirasına Bütüncül Yaklaşım”, Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu “Taş Mektep’ten UNESCO’ya” ve Tamer Afacan, “Kent Müzeciliğinde Yeni Teknikler” başlıklı sunumları gerçekleştirdiler. Tirilye’nin sokakları ile ilgili proje çalışmalarının başladığını ve yakın zamanda Tirilye halkına tanıtımlarının yapılacağını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Taş Mektep dominonun baş taşıdır. Bir dokunuş gerekiyordu. Bu dokunuşu gerçekleştirdik. Bu dokunuşla Tirilye ve Mudanya’nın tüm mahallelerindeki tarihi yapılar bu dokunuştan yararlanacaktır” dedi.

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de, Tirilye’nin mazeret beyan edilmeyecek, çok dikkat edilmesi gereken bir yer olduğunu ifade etti. Sözen, “Tirilye’de en küçük noktayı düşünüp en büyüğünü görmemiz lazım. Çünkü Tirilye kimlikli bir kenttir” dedi.

Çalıştayın sonunda Tirilyeliler de Taş Mektep’in gelecekte nasıl değerlendirilmesi konusunda görüşlerini dile getirdiler. Taş Mektep’in çok amaçlı eğitim kurumu, halka açık kültürel ve sosyal alanları ile turizme katkı vermesi görüşünde birleşen Tirilyeliler gerçekleşecek çalışmalara her zaman destek olacaklarını belirttiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X