Taş Mektep özgün kimliğine kavuşacak

Tirilye’deki tarihi Taş Mektep, 28 yıl sonra küllerinden doğuyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, tarihi Taş Mektep’i gerek kültürel gerekse sosyal açıdan tarihi yeniden Mudanya’ya, Tirilye’ye kazandıracaklarını söyledi.

Taş Mektep özgün kimliğine kavuşacak

Yüz yılı aşkın bir geçmişi olan Taş Mektep’i yeniden Bursa’ya kazandırılıyor. Taş Mektep, önemli bir tarihi değer olarak Mudanya Belediyesi tarafından geleceğe taşınıyor. Restorasyon çalışmaları süren Taş Mektep, eğitim işlevini sürdürecek, bölgenin tarihini yansıtan müze ve kütüphaneyle yaşayacak.

 

Dönemin batı mimarisini yansıtan neo-klasik tarzda bir yapı olan Taş Mektep binasının restorasyon çalışmaları sürüyor. İlkokul ve ortaokul olarak 1986 yılına kadar işlevini sürdüren bina, 1989’da boşaltıldı. Taş Mektep, Mudanya Belediyesi tarafından tüm ihtişamıyla yeniden Bursa’ya kazandırılıyor. Tirilye’nin geleceğine halkla birlikte yön vereceklerini, Tirilye sakinlerinin de bu konuda fikirlerini aldıklarını ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, tarihi Taş Mektep’i gerek kültürel gerekse sosyal açıdan tarihi yeniden Mudanya’ya, Tirilye’ye kazandıracaklarını ifade etti.

BİR KISMI MÜZE…

Taş Mektep’in eğitim işlevinin devam edeceğini belirten Türkyılmaz, “Bu kapsamda yapılacak dersliklerde atölyeler oluşturulacak. Bir kısmı müze olacak, Tirilye ve bölgesi, Mudanya’nın geçmişi ve tarihi anlatan bir çalışma yapılacak. Ayrıca, eserlerin olduğu bir kütüphane kurulacak. Bir bölümünde ise bölgeye özgü, Girit mutfağını yansıtan ürünler sunulacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X