Taş Mektep yaşayacak

Tirilye’de bir dönem dönem papaz okulu ardından da ilkokul olarak kullanılan tarihi Taş Mektep, yıkılmaktan kurtuluyor. Bina aslına uygun olarak restore edilecek.

Taş Mektep yaşayacak

ÖMER BİLİK

Mudanya’nın Tirilye Mahallesi’ndeki tarihi eserlerinin en önemlilerinden biri olan Tarihi Taş Mektep binası restore edilecek.

Yıllardır kaderin terk edilen bina, Mudanya Belediyesi’nin girişimleriyle tekrar ayağa kaldırılacak.  Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Tirilye’nin önemli tarihi yapılarından bir olan tarihi Taş Mektep’in restorasyonu için gerekli çalışmaların başladığını,  Belediye olarak tarihi binayı  yeniden Mudanya halkının hizmetine sunulacağını belirtti. Taş Mektep Mezunları ve Taş Mektep’e gönül verenlerle birlikte, Tirilye’deki tarihi Taş Mektep ziyaret eden Başkan Türkyılmaz,  binanın bu güne kadar hak ettiği değeri görmediğini belirtti.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Tirilye’deki Taş Mektep’i hak ettiği değeri görmesi için çalışmalara başladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, tarihi binanın restorasyon çalışmaları için fizibilite çalışmalarnın devam ettiğini belirtti. Başkan türkyılmaz, ‘Kısa bir süre sonra, Taş Mektep’in restorasyon çalışmaları tamamlanarak, gerek turizm, gerek kültürel ve gerekse sosyal açıdan yeniden Mudanyamıza kazandıracağız’ dedi.

Tarihi Taş Mektep Mezunları ve Taş Mektep’e gönül verenlerin kurduğu ‘Taş Mektep Yaşamalı’ adlı platform üyeleri, Başkan Hayri Türkyılmaz’ın Tarihi Taş Mektep projesinin takdir edilecek bir çalışma olduğunu ve kendisinin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve her zaman desteklediklerini belirttiler. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X