Taş Mektep’e restorasyon

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Tirilye Mahallesi’ndeki tarihi Taş Mektep’in restorasyonu için çalışmaların başladığını bildirdi.

Taş Mektep’e restorasyon

Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz tarihi Taş Mektep binasında incelemelerde bulundu. Tirilye Mahallesi’nin tarihi simgelerinden biri olan ve atıl bir halde bulunan Tirilye Taş Mektep’in restorasyonu için gerekli çalışmaların başladığını belirten Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi olarak tarihi Taş Mektep’i yeniden günümüze kazandıracaklarını söyledi. Türkyılmaz, “Tirilyemizin önemli yapılarından biri olan Taş Mektep’in restorasyonu için gerekli proje çalışmalarımızı tamamladık. Atıl vaziyette bulunan binamızı yeniden canlandıracağız” dedi.

Proje çalışmalarını Bursa Valiliği’ne ilettiklerini ve Vali İzzettin Küçük’ün de desteğiyle restorasyon çalışmalarına yakın zamanda başlayacaklarını belirten Türkyılmaz, “Binamızı günümüze kazandırarak işlevsel hale getireceğiz. Ayrıca binamızın restorasyonu ile birlikte çevre düzenlemesini de gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Kaymakam Sözer de, gerçekleşecek çalışmalarda kendilerinin de destek vereceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X