Taş Mektep’in restorasyonu için çalışmalar başlıyor

Tirilye’deki tarihi Taş Mektep binasının restore edilmesi için çalışmalar başladı.

Taş Mektep’in restorasyonu için çalışmalar başlıyor

Tirilye ve Mudanya’nın en önemli tarihi yapılarından biri olan Taş Mektep binası, Mudanya Belediyesi tarafından restore ediliyor. Mudanya Belediyesi tarafından Valili’ke sunulan restorasyon projesi onaylanan tarihi bina için ihale hazırlıkları başladı. Tarihi bina yeniden günümüze kazandıracak.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Restorasyon çalışmaları ardından tarih turizmi açısından önemli bir adımı atmış olacağız. Gerek kültürel ve gerekse sosyal açıdan tarihi Taş Mektebimizi, yeniden Mudanyamıza, Tirilyemize ve insanlığa kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

TARİHİ BİR MİRASTIR…

Gerçekleşecek çalışmaları çok önemsediğini ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Taş Mektep Tirilye ve Mudanya’ya ait tarihi bir mirastır. Bizler de bu tarihi değerimizi satarak değil, restore ederek sahip çıkıyoruz. Bu değerli yapılarımızı günümüze kazandırdığımız zaman, ilçemizin turizm ile kalkınmasına büyük katkı sağlamış olacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X