Tasarı kabul edildi! Suriye’de ateşkes ilan edilecek!

BM Güvenlik Konseyi, Suriye’de siyasi geçiş için ülke genelinde ateşkes uygulanması ve müzakerelerin başlatılmasını öngören karar tasarısını oy birliği ile kabul etti.

Tasarı kabul edildi! Suriye’de ateşkes ilan edilecek!

BM Güvenlik Konseyi, Suriye’de siyasi geçiş için Ocak başında ülke genelinde ateşkes uygulanması ve müzakerelerin başlatılmasını isteyen ve Cenevre Bildirisi ile Viyana toplantılarındaki kararları teyit eden karar tasarısını oy birliği ile kabul etti. 

Tasarıya göre ilk adım olarak Suriye’de sivil hedeflere yönelik saldırılar son bulacak. Ardından Birleşmiş Milletler gözetiminde bir ateşkes ilan edilecek. Ateşkesi takiben Suriye’de bir geçiş hükümeti kurulacak.

Son adım olarak ise ülkede seçimler yapılacak. Tasarının oylanmasından sonra ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bu tasarıyla beraber Suriye halkına IŞİD ve Esad’ın dışında yeni bir seçenek sunma imkanımız olacak açıklaması yaptı. Kerry aynı zamanda Esat’ın akibetine dair görüş farklılıklarının devam ettiğini de vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X