Tasarımın kalbi Bursa’da atıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Tasarım Zirvesi dün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) başladı.

Tasarımın kalbi Bursa’da atıyor

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bu gün de devam edecek etkinlikte, sempozyum, panel ve atölye çalışmalarının yanı sıra ‘Tekstil Tasarımı ve Teknoloji Sergisi’ ile ‘Anadolu Bölgeleri Moda Sergisi’ de bulunuyor. Zirvenin açılışında konuşan BTSO Başkanvekili İsmail Kuş, çok üreterek değil tasarımla ve kaliteli mallarla rekabet edilebileceğini söyledi. Bursa olarak tasarım ve inovasyona ayrıca ilgi göstermek zorunda olduklarını belirten Kuş, ‘’Bizler makine başındayız belki bazı şeyleri göremiyoruz. Buradaki öğretmen ve öğrenci arkadaşlar biz her türlü öneriye açığız. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Tasarım ve inovasyon bizim olmazsa olmazımız. Malınızı katma değerli üretip pazara yeni bir şey sunamazsanız bunun bir anlamı yok. Bizlerin özellikli mallar üretmesi gerek daha ileriye gidebilmek için” dedi.

HEDEF KİTLE GENÇLER

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık da, zirvenin hedefinin gençler olduğunu vurgulayarak, ‘’Bursa markalaşma yolunda büyük bir şehir. Yarınlar siz gençler için daha güzel olacak. Bunun için devamlı yenilik diyoruz” ifadesini kullandı. Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin ise, ‘’Ürünlerimizde tasarıma daha çok ağırlık vererek rekabet gücümüzü artırmamız gerekiyor. Bursa’nın tasarımcılıkta lider olmasını arzuluyoruz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YEŞİM TEKSTİL’İN ÖDÜLLÜ ÜRÜNLERİ SERGİLENİYOR

Zirvenin sergi bölümünde, hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün öncüsü Yeşim Tekstil’in de ödüllü ürünleri sergileniyor. Amerika’da gerçekleştirilen ‘SGİA Özel Baskılar ve Görüntü Teknolojileri Fuarı’ndaki yarışmada şirkete ‘Gold & Silver’ ödülü getiren inovatif tişörtlere katılımcılar büyük ilgi gösteriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X