Tasarladıkları elektrikli otomobili bir ayda ürettiler

Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 5 kişilik ekip, TÜBİTAK’tan aldıkları proje desteğiyle, tasarladıkları elektrikli otomobili bir ayda üretmeyi başardı.

Tasarladıkları elektrikli otomobili bir ayda ürettiler

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Makine ve Otomotiv mühendislikleri bölümlerinden 5 öğrenci, TÜBİTAK’tan aldıkları proje desteğiyle, tasarladıkları elektrikli otomobili bir ayda üretti. Enerjisini bagajındaki aküden alan ‘ULUMAK’ adlı 400 kilogram ağırlığındaki iki kişilik otomobil, saatte 90 kilometre hıza ulaşabiliyor. Ekibin koordinatörü Yücel Yıldırım (25), yaptığı açıklamada, ürettikleri aracın Uludağ Üniversitesi’nde bir ilk olduğunu söyledi. Bir ay boyunca gece gündüz çalışarak aracı hazırladıklarını belirten Yıldırım, “Bu, saatte 80-90 kilometre hızla gidebilen tamamen yerli ve elektrikli bir araçtır. Normal trafiğe çıkabilecek bir araç yapmaya çalıştık. O yüzden gerçek arabadan farksız bir tasarım yaptık. Güvenlik donanımları olmadan zaten araç testlerden geçemiyor. Aracımız 3 aşamalı testten de sorunsuz geçti” dedi. 

25 BİN LİRAYA MAL OLDU

Aracın 8 saatte tamamen şarj olduğunu anlatan Yıldırım, bu şarjla 70 kilometre yol yapılabildiğini kaydetti. Elektrikli araçların normal araçlara göre hem daha ekonomik hem daha sağlıklı olduğunu vurgulayan Yıldırım, TÜBİTAK’tan aldıkları destekle aracı 25 bin liraya mal ettiklerini söyledi. Yıldırım, üniversiteye bağışladıkları aracı üretirken herhangi kar amacı gütmediklerini, sadece ülkeye destek vermek istediklerini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X