Tasarladılar yaptılar uçurdular

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ile Tophane Endüstri Meslek Lisesi’nin ev sahipliğinde ve Bursa Model Uçak Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenen 2. Türkiye Liselerarası İnsansız Hava Araçları Yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Tasarladılar yaptılar uçurdular

Türkiye’nin dört bir yanından gelen başvurularda insansız hava araçları lise öğrencileri tarafından tasarlandı ve üretildi.  

Etkinlikte uçakların verilen görevlere göre uçuşlarını gerçekleştirmeleri  istendi. Yarışmanın birincisi kompozitten yaptıkları uçak ile Işıklar Askeri Lisesi öğrencileri oldu ve 5.000 TL ödüle layık görüldüler. Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci olarak 4.000TL ödüle sahip olurken, Şehit Murat Tuzsuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü olarak 3.000 TL ödülü kazandı. 

Mansiyon ödülleri  ise, Alibeyköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Samsun Daruşşifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Enka Teknik Okulları’nın oldu ve her üç okulda 1000 TL’lik ödül kazandılar. Yarışmada aynı zamanda Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından 500 kişiye ücretsiz Model Uçak Atölyesi de yaptırıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X